Olvasni valók hosszú téli estékre, felnőtteknek

Tovább

Különböző látásmódok, nézőpontok mutatkoznak meg mostani ajánlatunkban. Eltérő kultúrából származó írók keresik a választ a lét nagy kérdéseire. Összekapcsolják a múltat a jelennel, előre vetítik a jövőt. 
Szépirodalmi könyveink hazai szerzői Kollár-Klemenc László: Öreg banda. Mezei Márk: Zsidó temetés. Olvashatják Müller Péter könyvét: Anyám titkos könyve. Most múlik címen harminc magyar író az emberi méltóságról ír. Parti Nagy Lajos tizennégy év után jelentkezik újra verseskötettel. A Létbüfé a költészet igazi mesterfoka.

A lengyel Olga Tokarczuk 2019-ben elnyerte az Irodalmi Nobel-díjat. Ezeket a köteteket olvashatják tőle: Bizarr történetek, Hajtsad ekédet a holtak csontjain át, Nappali ház, éjjeli ház, Nyughatatlanok. Két japán szerző könyvét is ajánljuk Szango, Jamagucsi: Kamikaze – Az isteni szél, Tawada, Yoko: Egy jegesmedve emlékiratai.

Ismeretterjesztő könyveink lélektanról: Orchideák és pitypangok, Bátran a vadonban, nevelésről: Alma a fájától, bűnügyekről, kémekről, FBI-ról: Fedősztori, Megfojtott virágok, A Pándy-ügy, süteményekről: Édes kettes, magyar fociról: A magyar futball aranykora
 Helyi értékeink közé Kunkovács László könyvei és a gyomai foci történetéről szóló könyv került.

Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Bőséges választék áll rendelkezésre szórakoztató művekből. Olvashatnak romantikus történeteket, hátborzongató krimiket. Találkozhatnak történelmi korok hőseivel és a fantázia birodalom szereplőivel.

A gyereknek szóló ajánlást is tekintsék meg!