Értéktár

nemzeti ertekpiramisHungarikum törvény

Hungarikumok

 

Megyei értéktárak

Békés Megyei értéktár

Települési értéktárak

 

 

 

ertektar logoGyomaendrődi Települési Értéktár

Az un. „Hungarikum”törvény előírásainak megfelelve, Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete is létrehozta a települési értéktárat és települési értéktár albizottságot. Az albizottság feladatai közé tartozik a településen fellelhető nemzeti értékek azonosításának szervezése, ezek adatait tartalmazó gyűjtemény létrehozása, valamint az értékek megyei értéktárba történő megküldése.

Az alulról építkező rendszer számít a civilszereplők aktív közreműködésére, akik javaslattal élhetnek az értéktárba való bekerülésre. „Gyomaendrődikummá” az a helyi érték válhat, amelyről a felterjesztő felterjesztést készít és benyújtja Gyomaendrőd Város polgármesterének. A polgármester feladata, hogy átadja az albizottság elnökének. Az albizottság elnöke a tagok bevonásával dönt az érték felvételéről, vagy elutasításáról. Az albizottság dönt arról is, hogy a helyi értéket magasabb szintű elismerésre felterjeszti-e.

 

Gyomaendrődi Települési Értéktár létrehozása

Az értéktár albizottság elnöke: Lehoczkiné Timár Irén alpolgármester

Tagjai: Dr. Szonda István, Dr. Kovács Béla, Dinyáné Bánfi Ibolya, Gera Krisztián

 
Felhívás javaslattételre

Sablon értéktár felvételéhez

 

Tegyen Ön is javaslatot! Ha az értékek között nem találta meg az Ön által méltónak tartott értéket, kérjük tegyen javaslatot!

 

Kategóriák