Értéktár

 ertektar logoGyomaendrődi Települési Értéktár

Az un. „Hungarikum”törvény előírásainak megfelelve, Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete is létrehozta a települési értéktárat és települési értéktár bizottságot. Az bizottság feladatai közé tartozik a településen fellelhető nemzeti értékek azonosításának szervezése, ezek adatait tartalmazó gyűjtemény létrehozása, valamint az értékek megyei értéktárba történő megküldése.

Az alulról építkező rendszer számít a civilszereplők aktív közreműködésére, akik javaslatot tehetnek az értéktárba való bekerülésre. „Gyomaendrődikummá” az a helyi érték válhat, amelyről a felterjesztő megfelelő felterjesztést készít és benyújtja Gyomaendrőd Város polgármesterének. A polgármester feladata, hogy átadja az előterjesztést a bizottság elnökének. Az bizottság elnöke a tagok bevonásával dönt az érték felvételéről, vagy az elutasításáról. A bizottság dönt arról is, hogy a helyi értéket magasabb szintű elismerésre felterjeszti-e.

Gyomaendrődi Települési Értéktár létrehozása.
Az értéktár bizottság elnöke: Lehoczkiné Timár Irén alpolgármester, tagjai: Dr. Szonda István, Dr. Kovács Béla, Dinyáné Bánfi Ibolya, Gera Krisztián, Ágostonné Farkas Mária, Farkas Zoltánné.

Gyomaendrőd Települési Értékei   (Digitális Archívum)

Felhívás javaslattételre

Sablon az értéktárba történő felvételéhez