A- A A+
gyermekkönyvtár

Postacím:

5500 Gyomaendrőd,
Fő út 230.

Nyitvatartásunk:

Hétfő - Péntek: 11 - 17
Szombat: részletek itt!

Telefon / Fax:

+36-66/218-370 

Olvasnivaló hosszú téli estékre gyerekeknek

Tovább

A fiatalabb korosztálynak szépséges meséskönyveket ajánlunk. Az ég meséi, A víz meséi Aesopus meséit fogja csokorba. 
A kicsik megismerkedhetnek két izgalmas foglalkozással: Mentős Misi, Nézd meg milyenek a tűzoltók. Mickey egér már a karácsonyra készül. Minden idők legszebb állatos meséi is olvashatók. 
A nagyobb gyerekek Újra találkozhatnak a mágikus iskola tanulóival: Odavagyunk!, Vad erdőben, Behavazva. Megismerkedhetnek Halálkával, aki egy zombilány. Alsógatyás kapitány mindent megtesz a rekeszizmok megmozgatásáért. J. K. Rowling: A karácsonyi malac cmű könyve sok izgalmat ígér. A karácsonyi kitérő című könyv arra keresi a választ, hogy jó helyen keresik-e Emmáék a karácsony szentségét? 
A tudásra vágyók állatokkal ismerkedhetnek meg: Lepkék, Méhek és darazsak, Milyen madarat láttam. Ökoanyut a gyerekei számos érdekes kérdéssel lepik meg, melyeken keresztül mesél a körforgásos gazdaság, az esélyegyenlőség, a fenntartható divat, az adományozás, a szelektív szemétgyűjtés, a húsevés, a biogazdálkodás, a biodiverzitás, a vízhasználat, a környezettudatos közlekedés, a tudatos vásárlás, a pazarlás elkerülése és még sok más fontos témáról. De a fenntarthatóság arról is szól, hogy mi, emberek hogyan bánunk egymással. Ezekre a fontos kérdésekre igyekszik válaszolni a Bolygómentő kézikönyv szuperhősöknek című könyv.

Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább