Gyomaendrődi Sajt-és Túrófesztivál
A tavasz beköszöntével Gyomaendrődön évről-évre újraéled a sajtkészítés mesterségének hagyománya, amelyet egy három napos rendezvénnyel ünnepelünk meg itt, a Hármas-Körös ölelésében fekvő alföldi kis városunkban. Az ország eme, a Körös holtágak által formált kis szigetén fennmaradtak azok a jellegzetes, tradicionális családi gazdálkodások, ahol az emberek még kétkezi munkával biztosítják saját megélhetésüket.
Gyomaendrődi Nemzetközi Halfőző Verseny
1998. augusztus 21-én rendezték meg első alkalommal Gyomaendrődön a Nemzetközi Halfőző Versenyt. Ötletgazdája Tímár János vendéglős volt, szakértelmének, széles ismeretségi körének és kapcsolati tőkéjének köszönhetően a halfőző verseny hazai és nemzetközi érdeklődést keltett, a versenyekre több országból érkeztek.