Július

Zöld napok - július

Július 3.
zacskomentes vilagnap
Zacskómentes világnap

A zacskómentes világnap 2008 óta próbálja felhívni a figyelmet a környezetünket és egészségünket veszélyeztető műanyag zacskókra. Napjainkra egyre sürgetőbbé vált a probléma megoldása. Ma már nem csak műanyag csomagoló anyagok okoznak problémát. Egyre többen ismerik fel, hogy túl sok csomagolást használ a világ. A zacskómentes világnapról bővebben,  a 2018. júliusi Hónap Ajánlatában olvashat.

Július 29.
tigrisek vilagnapja
Tigrisek világnapja

A tigrisek világnapját 2010 óta ünneplik. A világnap célja, hogy a vadon élő tigrisekre, mint veszélyeztetett fajra, felhívja a figyelmet. Mára már bebizonyosodott, hogy az orvvadászat a kihalás szélére sodorta ezt az állatot. A tigrisek a ragadozók rendjébe, a macskafélék családjába tartozik. A tigris a legnagyobb testű macskaféle. Több alfaja is ismert, mindegyik veszélyeztetett. A tigrisről és más nagymacskákról itt olvashat: Nagymacskák Hónap ajánlata 2021. július.

Július 29.
balatoni halak napja
Balatoni halak napja

 Július utolsó szombatja a balatoni halak, valamint a magyar halak napja. Az ország legnagyobb élővizére, a Balatonra, és a hazai halfajták jelentőségére kívánja felhívni a figyelmet ez a 2004 óta megrendezett akciónap.
A balatoni halakról többet is megtudhat a Hónap ajánlata 2014 júliusi menüből.