Katalógus


A katalógusok használata:

A Határ Győző Városi Könyvtár állománya a SZIRÉN intergrált könyvtári rendszerben 100%-osan feldolgozott.

A találatok katalóguscédula formátumban jelennek meg, piros színnel kiemelve a keresőszó. A tételeknél látható, hogy az adott könyv lelőhelye hol található a könyvtárban. A helytörténet és a 45szép, 45szak lelőhelyek nem kölcsönözhetőek, a fnkézi, helytszak, helytszép lelőhelyek korlátozottan kölcsönözhetők, az ’endrőd’előtagú lelőhelyek a fiókkönyvtárra utalnak, a ’zárt’előtagú lelőhelyek külső raktárban vannak, a többi lelőhely kölcsönözhető. Ha a kerestt dokumentum kölcsönzésben van, az is megjelenik a találat mellett.

Keresési lehetőségek:

1. Egy szerzőnek mely művei vannak meg az állományban?

  • Elsődleges szerzőhöz írja be a keresett nevet, . Pl. Határ Győző, kattintson a keresés indítása gombra/vagy enter. A találatokban piros színnel jelenik meg a szerző neve, és azokat a műveket kapja katalógus cédula formátumban, amelyeket Határ Győző írt.
  • Minden szerzőhöz írja be a Határ Győző nevet, kattintson a keresés indítása gombra/vagy enter. Azokat a műveket is megkapja találatként, amelyeket az előző esetben, és azokat is, amelyekben Határ Győző, mint közreműködő szerepel: pl. válogatás művekben, ilyen pl. a Szép Szó.

2. Egy adott című könyv megtalálható-e a könyvtárban?

  • Főcímhez írja be pl. Egri csillagok kattintson a keresés indítása gombra/vagy enter. A találatoknál piros színnel jelenik meg a cím, és nem csak a könyveket, hanem az egyéb dokumentumokat, ebben az esetben a DVD felvételt és a videofelvételt is találatként fogja megjeleníteni.
  • Minden címhez írja be pl. idő, kattintson a keresés indítása gombra/vagy enter. A találatoknál piros színnel jelenik meg az idő, és ilyen találatokat kaphat:
    Időzítés, Az idő vándorai, időrendi, Időjárás.
    Minél több adatot ad meg, annál lassabb a keresés, és nagyobb az esély a hiba lehetőségre.

3. Kölcsönzési információk:

  • a katalógusban tájékozódhat kölcsönzési adatairól is. A kölcsönzési információknál adja meg a nevét, az olvasójegyen található törzsszámot, majd kattintson a keresés indítása gombra/vagy enter. ·Láthatja, milyen dokumentumok vannak kölcsönzésben, és milyen határidővel. Az adatbázis frissítés miatt a napi kölcsönzési adatok egy nappal később jelennek meg.

Amennyiben a problémája van, forduljon bizalommal a könyvtárosokhoz, küldjön e-mailt.