Az Így főzünk mi programsorozatunkban, nemrégiben két előadást is tartottunk. Újabb ismeretekkel, fortélyokkal gazdagodhattak az érdeklődők. Az ételkészítésnél nemcsak az alapanyagok, hanem az elkészítés módjában is nagy különbségek lehetnek. A korszerű edények és konyhai eszközök nagyban megkönnyítik a sütni-főzni szeretők munkáját. Kovácsné Kósa Judit mutatott be olyan eszközöket, melyek esztétikusak, könnyen kezelhetőek és tartósak. A helyszínen készített gyümölcsitallal kedveskedett az előadás résztvevőinek.
Az ehető virágok sorában a levendula került terítékre. Jellegzetes színe és illata miatt sokan ismerik a levendulát. A tisztaság növényét és annak gyógyhatását dr. Szonda István mutatta be. Városunkban, a Szent Antal Sütőház körüli gyógynövénykertben is megtalálható a levendula. A közismert növényről kevesen tudják, hogy sütemények ízesítésére is alkalmas. Barna Zsuzsanna levendulával ízesített kekszet hozott a könyvtárba, és a kóstolás után a süti receptjét is megosztotta a közönséggel.