Decemberi könyvajánló (2019)

Tovább

Városunk jeles szülötte Gergely Ágnes. Költő, prózaíró, esszéista, műfordító. Még egyszer Firenzébe című verseskötete a z utóbbi években alkotott verseit gyűjti egybe. Schäffer Erzsébet Párarajzok című könyvében nagyon sokféle történet kapott helyet, emberiek és emberségesek. Vámos Miklós új könyve egy 2007-es regény átgondolása. A mostani címe Jánoska és a farkas.

A környezettudatosság mindenkit érintő kérdés. Greta Thunberg kortársai millióit szólította meg az interneten, és hívta fel politikusok figyelmét a cselekvés fontosságára. Ehhez a témához kapcsolódik egy hangsúlyozottan magyarországi viszonyokra íródott, a szerző saját tapasztalatain alapuló, hiteles "zéró hulladék" gyakorlati kézikönyv, amely lépésről lépésre elkíséri az olvasót a hulladékminimalizálás folyamatában.

Két népszerű gasztronómiával foglalkozó ember, Borbás Marcsi és Bede Róbert könyvét is ajánljuk figyelmükbe. Bede Róbert januárban könyvtárunk vendége lesz. 

A gyomai születésű Bíró-Balogh Tamás legújabb könyve: Ha nem volnátok Ti címmel tanulmány mostanában felbukkant jelentős Kosztolányi-dokumentumegyüttes kapcsán, a költő életének utolsó szakaszáról. Nyáry Krisztián évek óta módszeresen gyűjti a magyar kultúrtörténet legszebb, legérdekesebb vagy éppen legfelháborítóbb szerelmes leveleit. Életemnél is jobban című könyvében Szabó Magda, Mészöly Miklós, Kölcsey Ferenc, Vörösmarty Mihály, Kossuth Lajos, Rákóczi Ferenc, Jászai Mari, Liszt Ferenc, Kosztolányi Dezső, József Attila, Babits Mihály, Erzsébet királyné vagy éppen Frida Kahlo leveleibe pillanthatunk bele. Nyáry Krisztián áprilisban lesz vendégünk. 

Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

 

 

IA kikapcsolódásra, pihenésre, szórakozásra vágyók most közel hetven könyvből választhatnak. Találhatnak romantikus történeteket:

Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Fordulatos, izgalmas krimiket:

Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Ismert hazai szerzők új könyveit:

Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Karácsonyi történeteket:

Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Tini olvasóink is találnak olvasmányt:

Tovább
Tovább
Tovább

Kellemes válogatást kívánunk! Boldog, békés ünnepeket mindenkinek!

Gyerekeknek szóló ajánlatunkat itt olvashatják.