Kezdőlap

Az olvasás élményét a borús, őszi napok se ronthatják el - könyvajánló

Az újonnan polcra kerülő szépirodalmi köteteink majd mindegyike a különböző családi kapcsolatokat mutatják be, illetve az emberi viselkedés mélységeit és magasságait veszik górcső alá. Fenákel Judit és Gergely Ágnes – a két kitűnő írónő, akik unokatestvérek - Patchwork című könyvükben gyermekkoruk helyszínét idézik fel. Gergely Ágnes Mozdonygyári éjszakák című műve szintén az apró családi részleteket analizáló emlékezésé.

A könyvek által bemutatott élethelyzetek, események okozta érzések, érzelmek – rágalmak, pletykák, előítéletek ellenére az elvárásoknak való megfelelni akarás; szorongás az ember saját hitelességében való kétségei miatt; az ártalanul megalázottak, meggyalázottak fájdalmas bűntudata – elég keservesek és gyötrelmesek. Ványai Fehér József A láncos madár című műve viszont nem csak az élet szomorúságaival, hanem annak nagyszerűségeivel is foglalkozik.

Ismeretterjesztő könyveink számos, izgalmas témában segítenek jártasságot szerezni: Bagdy Emőke Elmondani a világot, amelyben élek… című könyve a jelenlegi, sokirányú világgazdasági, népesedési, politikai, természetei és egészségügyi katasztrófákkal jelzett, válságos időszakot járja körül. Emellett új könyveinkben olvashatnak arról, hogy hogyan található meg a civilizáció által eltűnő vitalitás és az ősi, korlátlan tudás, amely minden nő szépségének alapja, hogyan alakíthatunk ki sikeresen működő kapcsolatot gyermekeinkkel, illetve megtudhatjuk, hogy mitől olyan boldogok a dánok. Ajánljuk továbbá a „Bäke” nehézpáncélos-ezred történetét bemutató, a szuvidálás technikáját, illetve a kenyérsütés fortélyait ismertető, az Árpád-kori templomokat felvonultató, valamint a Kálloy Molnár Péter, Tamási Áron, és a magyar irodalom nagy alakjait bemutató köteteinket.

Tovább a könyvhöz
Tovább a könyvhöz
Tovább a könyvhöz
Tovább a könyvhöz

Szórakoztató könyvekből bőséges a választék. Olvashatnak könnyed, romantikus történeteket, történelmi korokat idéző köteteket, detektívregényeket, valamint fantasyt.

Ifjúsági könyveinkről itt olvashatnak bővebben!

Novemberi új könyveink fotói:

IMG 0008

IMG 0010

IMG 0012

IMG 0016

IMG 0018

IMG 0020

IMG 0023

IMG 0025

IMG 0026

IMG 0029

IMG 0030