Internet Fiesta - Helytörténeti adatbázisunk bemutatása

internet fiesta helytorteneti adatbazisunk bemutatasa smAz Internet Fiesta jegyében zajló rendezvényeink során az érdeklődők könyvtárunk helytörténeti adatbázisával ismerkedhettek meg. Két előadás keretében mutattuk be az adatbázist felső tagozatos és középiskolás tanulóknak. A programokon a Rózsahegyi Kálmán Általános Iskola és a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium tanulói vettek részt.

 

 

 

Gyoma, Endrőd és Gyomaendrőd történetével kapcsolatban sok érdekességet találnak a honlap látogatói. A helytörténeti vonatkozású könyvek mellett nyomtatványok, régi képeslapok és fotók mutatják be a település történetét. Tematikus csoportokban találják a digitalizált dokumentumokat. Igazi időutazásra indulhatnak olvasóink, ha a helyi lapok régebbi számait olvasgatják. A legnépszerűbbek a régi anyakönyvek, sokan lapozgatják s kutatják családjuk történetét, keresik felmenőiket.


Gyomaendrőd várossá válásnak 25 éves jubileuma alkalmából több fordulós vetélkedőt rendeztünk tavaly városunk tanulóinak. A versenyben részt vevő diákok jól oldották meg a feladatokat, tartalmas, színvonalas szócikkeket, interjúkat és bemutatókat készítettek. A vetélkedő teljes anyagát a Várostörténeti vetélkedő címszó alatt találják.


Nézegessék, olvasgassák a helytörténet adatbázisunkat, hisz a múlt megismerésével teljesebbé válhat a jelenünk, jövőnk.


Az adatbázis bemutatása után totót töltöttek ki a gyerekek, a jó megoldásokért apró ajándékokkal jutalmaztuk őket. A hangulatos program a hangos könyvekből összeállított kiállítás megtekintésével zárult.

 

internet fiesta helytorteneti adatbazisunk bemutatasa 01

 

internet fiesta helytorteneti adatbazisunk bemutatasa 02

 

internet fiesta helytorteneti adatbazisunk bemutatasa 03

 

internet fiesta helytorteneti adatbazisunk bemutatasa 04

 

internet fiesta helytorteneti adatbazisunk bemutatasa 05

 

internet fiesta helytorteneti adatbazisunk bemutatasa 06

 

internet fiesta helytorteneti adatbazisunk bemutatasa 07

 

internet fiesta helytorteneti adatbazisunk bemutatasa 08

 

internet fiesta helytorteneti adatbazisunk bemutatasa 09