Hangulatos estét töltöttünk január 23-án Hegyi Barbarával, akivel Szűcs Anikó újságíró beszélgetett. Az Abraka babra: Monológok a konyhámból című kötete nem rég jelent meg harmadik kiadásban.
A könyv készítésének kulisszatitkai mellett megtudhattuk, milyen fontos szerepet tölt be életében a gasztronómia, s hogy a kevés szabadidő ellenére hogyan lehet mégis finom ételeket készíteni. Mert enni jó. Enni mindenki szeret. Főzni is sokan szeretnek. Hegyi Barbara is, aki elmondta, hogy szeret jókat és jól enni, nagy örömét leli a főzésben. Ezt bebizonyította a hallgatóságnak, mert élvezetesen előadott történeteit hallgatva még az is kedvet kapott a főzéshez, aki korábban talán nem mindig talált benne örömöt. A családi hagyományok, az új ízek iránti fogékonyság és az egészséges ételek fogyasztásának igénye jellemezi ételeit. Arra törekszik, hogy főztje legyen finom, egészséges, ne hizlaljon és készüljön el gyorsan. Lelkesen arra buzdította a közönséget, hogy érdemes a megszokott recepteket megváltoztatni az alapanyagok, fűszerek új kombinációit kipróbálni. Ígérjük, mi is elkészítjük a tökfőzeléket lecsóval!
Képek a Galériában