A nyár kezdetére ajánljuk

az evek iszkolasaAz idei Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál egyik érdekessége Az évek iszkolása című interjúkötet volt. Marianna D. Birnbaum és a 65 esztendős Esterházy Péter beszélgetéséből sok érdekességet tudhatunk meg a kortárs magyar irodalom egyik kiválóságáról. Rozsban a fogó címmel, ötven évvel az első magyar megjelenése után új fordításban kerül az olvasók elé Salinger híres regénye, a Zabhegyező. Mennyit hibázok, te úristen címmel Kukorelly Endre verseskötetét ajánljuk figyelmükbe.

 

rozsban a fogo  mennyit hibazok te uristen  piros bicikli

 

 


Sokan a magyar Anne Frank naplójaként tekintenek Zsolt Ágnes könyvére: A piros bicikli egy 13 éves kislány, Heyman Éva megrázó írása. Két bátor fiatal nő elszánt küzdelmét ismerhetjük meg A kávé illata és A porcelánfestő című regényekből. Az egzotikus országokban élő szultánák története folytatódik a Hürrem, Szulejmán asszonya és a Sírj tovább, hercegnő című kötetekben.

 

kave illata    porcelanfesto    hurrem szulejman asszonya    sirj tovabb hercegno

 

Az izgalmas olvasmányok kedvelőknek ajánljuk a Misterioso és a Rossz vér, illetve a Fácángyilkosok, Hajtóvadászat című skandináv krimiket. Halálkúra címen jelent meg az Útvesztő-trilógiai 3. kötete, amely a tinik új siker sorozatának része.

 

misterioso    rossz ver    facangyilkosok    hajtovadaszat    halalkura