Új dokumentumok digitalizált adatbázisunkban

igdok helytort szovetkezeti csaladi tanacsadoDigitalizál dokumentumokat tartalmazó adatbázisunkba kerültek fel újabb anyagok. Mezőgazdaság és Ipar címeken új rovatokat hoztunk létre. A mezőgazdaság rovatba feltöltésre került az endrődi Béke és Lenin, a gyomai Győzelem Tsz, valamint a Körösi ÁG történetét feldolgozó kiadványok.
A Körösi ÁG üzemi lapjának számait is olvashatják az érdeklődők. Ezek mellett, közzétettük a Virágzó új élet Endrődön című, valamint a gyomai termelő szövetkezetek erősödését bemutató írást, mind kettő kiadási éve 1956.
Az Ipar rovatba bekerült az Endrődi Szabók, az ENCI 25 évét és a Gyomai Háziipari Szövetkezet 25 évét bemutató kiadványok.
A helytörténeti kiadványok közé bekerült egy 1937 évre kiadott, Szövetkezeti családi tanácsadó. Kalendárium, amelyben a részletes naptár mellett, hónapokra lebontva ajánlották a gazdasági teendőket. A gazdasági, jogi és adóügyekben is hasznos ismereteket Gyoma jeles polgárai, tisztviselő írták. A napi életvitelhez, háztartásvezetéshez adott tanácsok mellett a gazdálkodókat is hasznos ismeretekkel látták el: állattenyésztés, növénytermesztés témában. Ezek mellet, versek, rövidebb írások, korabeli reklámok is olvashatók.