Ismét Márai-program

marai_170  


Újara indul a Márai-program. A program célja: A nemzeti kultúrkincs megőrzése, a hazai és a határon túli magyar kiadók által megjelentetett, értéket képviselő könyvek eljuttatása minél több olvasóhoz a hazai és a határon túli könyvtárakon keresztül; az olvasáskultúra fejlesztése; a kortárs magyar szerzők támogatása és megismertetése.

 


A tervezet megvalósítása érdekében a Nemzeti Kulturális Alap Könyvkiadási Kollégiuma a könyvtárak számára lehetőséget kínál arra, hogy a Márai-program II. listájáról - az intézmény részére megállapított keret mértékéig- a Könyvtárellátó Kiemelten Közhasznú Kft. honlapján, a könyveket rendelhessen meg. A könyveket a KELLO juttatja el a könyvtárakba, ahol azok beleltározásra kerülnek, majd a kölcsönzés során valósítják meg a program célkitűzéseit.
  nka_emblemaA Határ Győző Városi Könyvtár is kedvezményezettje a programnak, jelenleg a megállapodás aláírása történt meg. Várhatóan a június hónap második felében nyílik meg a lehetőség a rendelésre, mintegy 1000 címből lesz lehetőségünk választani. A Márai-program II. nagyban hozzájárul a könyvtári állományunk fejlődéséhez, színvonalas gyarapodásához.