Könyvbemutató Darvasi Ferenccel

darvasi_150  

Darvasi Ferenc Elválik című kötetének bemutatójára került sor 2012. május 18-án könyvtárunkban.  Az íróval pályájáról, munkásságáról, életéről, novellás kötetéről   Bíró-Balogh Tamás beszélgetett.


A két gyomaendrődi származású prózaíró beszélgetése és a Feri által felolvasott részletek meggyőztek bennünket arról, hogy a hazai gyökerek az irodalomban is követik az írót, átszövik írásait. Megtudhattuk, milyen író az, aki alapvetően nem grafomán, nem magamutogató, inkább visszahúzódó személyiség, és miért nem olvassa kedvenc szerzőit. A jelenleg a Bárka folyóiratnál szerkesztőként dolgozó Darvasi Ferenc ősztől kezdődően a Magvető kiadónál fog dolgozni.

Darvasi Ferenc a Bárka és A Vörös Postakocsi folyóirat díjával, valamint a Király István-emlékdíjjal jutalmazott, korábban egy évet dolgozott a városi könyvtárban is. Prózaíró és kritikus, jelenleg a Bárka folyóirat szerkesztője. Idén, a XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra látott napvilágot az első novelláskötete a Palatinus Kiadó gondozásában, amelyet az Alföldben, az Élet és Irodalomban, a Forrásban, a Kortársban, a Látóban, a Műútban, a Nagyításban, a Tiszatájban, az Új Forrásban, A Vörös Postakocsiban és más folyóiratokban publikált szövegeket a kiváló író, Háy János szerkesztett kötetté.

Bíró-Balogh Tamás Faludy- és Bárka-díjas, a Tiszatáj jutalmat és a Király István-emlékdíjat nyert el. A Kosztolányi Dezső kötetek kritikai kiadásában vesz részt, a szegedi egyetemen tanít, nemzedékének kiemelkedő filológusa és irodalomtörténésze, aki novellistaként is nevet szerzett már magának.

 

Képek a galériában