Felhívás – BékésWiki szócikkíró versenyre

bekeswiki   Kedves Olvasók! Az alábbi sorokban a BMTK által meghirdetett BékésWiki szócikkíró verseny felhívását olvashatják.
Ne feledjék: jelentkezési határidő: március 8.

A verseny célja a BékésWiki elnevezésű Békés megyei online helyismereti enciklopédia bővítésén, szócikkei-nek gyarapításán és a jelentkezők szellemi megmérettetésén túl az internethasználók figyelmének felkeltése Békés megye és településeinek helytörténete, helyismerete, a közösségi alkotó munka iránt.


A versenyen a Békés Megyei Tudásház és Könyvtár munkatársainak és közvetlen családtagjainak kivételével bárki részt vehet, aki valamilyen módon kötődik Békés megyéhez, vagy érdeklődik a megye története, irodalma, kulturális értékei, nevezetességei iránt.

A versenyre egyéni és csapat kategóriában lehet nevezni 2012. március 8-ig.

Alsó korhatár 12 év, felső korhatár nincs. A csapatversenyre 3 fős csapatokkal lehet nevezni.

Egyéni versenyt minimum 4 egyéni nevezés esetén indítunk.

Minden csapatnak, illetve egyéni kategóriában a benevezett személynek létre kell hoznia egy kötelező és egy szabadon választott szócikket a BékésWikiben a BékésWiki honlapján megadott feltételek, szabályok, irány-mutatások szerint.

A kötelező szócikkek témáit 2012. március 9-én nyilvános sorshúzás keretében egy előre megadott, a BékésWiki honlapján közzétett listából sorsoljuk ki a BMTK előadótermében.

A szabadon választott szócikket az online regisztráció alkalmával kell megadni. Témáját a bírálóbizottság a meghirdetéstől számítva a jelentkezési határidőig hetente hagyja jóvá.

A csapatversenyben a két szócikk közül legalább az egyikhez egy maximum 1,5 perces videoklipet kell készíteni (készíthető digitális fotókból, telefonnal, videokamerával).

A wiki-szócikkek szerkesztését útmutatók és oktatóvideók segítik (http://bekeswiki.bmk.hu).

A legjobb videoklipek a Békés Megyei Tudásház és Könyvtár Elektronikus Könyvtárába, s azon keresztül az Európai Digitális Könyvtárba is bekerülnek.

Mindkét kategóriában az első három helyezett díjazásban részesül.

Jelentkezés: 2012. március 8.

Nyilvános sorshúzás a kötelező szócikkek listájából: 2012. március 9.

A szócikkek és a videoklip elkészítésének határideje: 2012. április 6. (16.00 óra)

Eredményhirdetés, díjátadás: 2012. április 14.

További információk: http://bekeswiki.bmk.hu