A Gyomaendrődi Szó - Beszéd c. havilap a honlapunkon

szobeszed_tejes_oldal_170  

Honlapunk gazdagabb lett egy teljes terjedelmében olvasható helyi lappal.
A Gyomaendrődi Szó-Beszéd című havi lap felkerülésével újabb helyi folyóirat olvasható a Helyi lapok menüpont alatti adatbázisban.

Könyvtárunk sajnos nem rendelkezik minden - hosszabb-rövidebb időre- megjelent helyi lappal.

Archívumunkat a teljesség igényével, folyamatosan fejleszteni szeretnénk, ezért kérjük kedves olvasóinkat, hogy ha az adatbázisban nem található helyi újsággal, helytörténeti jelentőségű kiadvánnyal rendelkeznek, a digitalizált megjelenést segítsék azzal, hogy a könyvtárnak átadják azokat.

 

 

A húsz éve megjelenő Gyomaendrődi Szó-Beszéd felelős szerkesztője: Hornok Ernő, az 1991. februárjában megjelent első számban így köszöntötte leendő olvasóit:
..." Új városi lap indítására vállalkoztunk... a Szó-Beszéd készítői azt szeretnék, ha valóban az önkormányzattól független városi újság tájékoztatná a lakosságot a helyi hírekről, s azok hátteréről. Nem "ellenzéki", de nem is "kormánypárti" lapot készítünk.
A kritikus írások mellett különböző véleményeknek, vitáknak is helyet adunk, s olvasóink is közzétehetik mondanivalójukat, észrevételeiket. A Szó-Beszéd nyíltan kíván írni minden témáról s remélhetőleg ebben a város vezetői is segítségünkre lesznek..."

 

Gyomaendrődi Szó-Beszéd : független városi havilap / fel. szerk. Hornok Ernő. - 1.évf. 1.sz. (1991. febr.)-1.évf. 10.sz.
(1991. nov.). - [Békéscsaba] : Dél-Kelet Kft., 1991- . - ill. ; 30 cm
Havonként. – 1992-ben évfolyamszámozást téveszt, a számozást újra indítja, a továbbiakban ezt folytatja.
Megváltozott megjelenési adatok:
[Gyomaendrőd] : Rekline Studió[!], (1991-2000) ; [Gyomaendrőd] : Rekline Stúdió Egyéni Cég, (2000-)
Különszám: Tíz esztendő (1999)
Melléklet: Gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál (1999)

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE

A húsz éve megjelenő Gyomaendrődi Szó-Beszéd felelős szerkesztője Hornok Ernő

1991. februárjában megjelent első számban így köszöntötte leendő olvasóit:

…” Új városi lap indítására vállalkoztunk… a Szó-Beszéd készítői azt szeretnék, ha valóban az önkormányzattól független városi újság tájékoztatná a lakosságot a helyi hírekről, s azok hátteréről. Nem "ellenzéki", de nem is "kormánypárti" lapot készítünk. A kritikus írások mellett különböző véleményeknek, vitáknak is helyet adunk, s olvasóink is közzétehetikmondanivalójukat, észrevételeiket. A Szó-Beszéd nyíltan kíván írni minden témáról s remélhetőleg ebben a város

vezetői is segítségünkre lesznek…”