Újabb Kner kiadványok a Gyomaendrődi Digitális Archívumban

lelek a haborubanKét könyvet vásároltunk antikváriumban, amelyeket teljes szöveggel közzétettünk a Gyomaendrődi Digitális Archívumban. A két kis méretű kötet közös tokban van, Thomas Mann Mario és a varázsló, valamint a Rendetlenség és kora bánat című kisregényeit tartalmazza. Az 1930-ban kiadott kötetek érdekessége, hogy a kötészeti munkákat Kner Erzsébet végezte. A könyvek teljes terjedelemben az alábbi linkeken érhetők el.

https://opac3.hgy-museum.monguz.hu/hu/record/-/record/HGYLIB191212
https://opac3.hgy-museum.monguz.hu/hu/record/-/record/HGYLIB191209

Ugyancsak antikváriumból vásároltunk egy olyan Kner nyomdai kiadványt, amely Kner Izidor könyvnyomtató műhelyében készült 1930-ban. A könyv érdekessége, hogy a borítólap rajzát Kner Albert tervezte, a könyvkötési munkát Kner Erzsébet készítette. A könyv teljes terjedelmében az alábbi linken érhető el.

https://opac3.hgy-museum.monguz.hu/hu/record/-/record/HGYLIB190801

Kner Izidor nyomdájában készült Antal Sándor regénye A trondhjemi herceg kíséretében címmel Kner Izidor kiadása és nyomtatása 1913-ból. Az illusztrációként használt rajzokat Geiger Richárd festőművész készítette.

https://opac3.hgy-museum.monguz.hu/hu/record/-/record/HGYLIB196843

Kner Izidor nyomdájában készült Balázs Béla Lélek a háborúban című naplója, amely egy harcos közkatona élményeiből született. A honvédtizedes az 54-ik honvéd menetzászlóalj emlékének ajánlotta a könyvet, amelyet nem csak megírt, hanem rajzokkal is illusztrált.

A könyvet ajándékba kaptuk Haiman Ágnestől, Kner Izidor dédunokájától. A könyv teljes terjedelmében az alábbi linken érhető el.

https://opac3.hgy-museum.monguz.hu/hu/record/-/record/HGYLIB196874