Zöld úton - A klíma- és energiaválság kezelésében című könyv bemutatója

zold uton konyvbemutato smA könyvet bemutatta Prof. Dr. Gyuricza Csaba a MATE rektora és Prof. Dr. Dudits Dénes Széchenyi-díjas magyar növénygenetikus.
A tudományosan alátámasztott ismeretekre alapozott kötet az agráriumhoz kapcsolódó tevékenységeket elemezi, hogy a növényi zöldenergiák miben járulhatnak hozzá a globális problémák: az élelmiszerválság, a klímaváltozás felgyorsulása, az energia kitettség kezeléséhez. Hasznosítható ismereteket nyújt az energianövények agrotechnikájához, a bioenergia termeléshez. Betekintést nyerhetünk egy biogáz fermentációs cég üzemi tapasztalataiba. A könyv szerzőinek célja, hogy a közreadott információk segítsék hazánkat, hogy a „zöld úton” haladjon, és meghatározó szerepet tudjunk vállalni a jövő biztonságának megteremtésében.
Rektor úr és Dudits professzor közérthetően, laikusok számára is befogadható módon mutatták be a könyvet. Gyuricza Csaba Gyomaendrőd díszpolgára, így nem maradhatott el néhány olyan kérdés/válasz sem, amely személyére vonatkozott. A bemutatóra hozott ajándékkönyveket szinte mindenki dedikáltatta a professzor urakkal.
A beszélgetésen szóba került interjú linkje:
https://24.hu/.../klimavaltozas-elelmiszervalsag-talaj.../

Képek a Galériában