Könyvajánló márciusra - 2024

Márciusban megérkezik a tavasz, vele együtt a változékony idő. A változatosságot szem előtt tartva ajánljuk könnyedebb újdonságainkat a derűs, napsütötte napokra, és a szívet melengető olvasmányokat, tartalmilag fajsúlyosabb műveket a borúsabb időre.

Tovább

Steigervald Krisztián évek óta tart előadásokat arról, milyen történelmi, technológiai és kulturális események hatására változtunk meg az utóbbi csaknem száz évben, hogyan hatottak az egyes korszakok a gondolkodásunkra és világlátásunkra, miért alakultak ki ebből a különböző generációk, melyiknek milyen jellegzetességei vannak, miképpen viszonyulnak egymáshoz, és hogyan érthetnék meg egymást ezek tagjai a jobb együttműködés érdekében, egy sikeresebb, boldogabb élet reményében. Generációk harca című könyvének legfontosabb célja, hogy letisztítsa a generációkról az igaztalan sztereotípiákat, valamint feltárja értékeiket. Így mindenki felismerheti a saját generációs korlátait, és a nemzedékek között dúló csatározások helyett képesek leszünk magunkat kívülről szemlélni, másokat megérteni vagy akár nevetni is azokon a szituációkon, amikor csupán a generációnk beszélt belőlünk.

Tovább

A huszadik század első felében született írások főszereplője a kutya. Hol megrendítő, hol balladai-drámai, hol derűs történetek a magyar klasszikusok (Gárdonyi Géza, Herczeg Ferenc, Kóbor Tamás, Krúdy Gyula, Móra Ferenc, Móricz Zsigmond, Babits Mihály, Nagy Lajos, Kosztolányi Dezső, Karinthy Frigyes, Kóbor Tamás, Harsányi Zsolt, Csáth Géza, Hunyady Sándor, Szerb Antal, Bálint György) tollából. A novellák egy része kötetben soha nem jelent meg, így irodalmi felfedezésnek számít.

Új könyveink között megtalálják Jon Fosse 2023-ban Irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett Reggel és este című könyvét, Darvasi Ferenc beszélgetéseit Mándy Ivánról Köztünk vagy címmel, Holóka Demeter Péter könyvtárunkban is bemutatásra került Emlékek az út porában című kötetét. Megérkezett Ali Smith évszakok-kvartettjének harmadik része, a Tavasz.

A gyermekeknek szánt ajánlónkat itt olvashatják.

További új könyveink

Szakirodalmi polcainkra érkeztek:

Tovább
Tovább
Tovább

Szórakoztató könyveink között minden olvasni szerető látogatónk találhat kedvére valót. Újabb kötetek és egész sorozatok a romantika kedvelőinek:

Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

A krimi műfaj kedvelőinek figyelmébe ajánljuk:

Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább