Ki-Kicsoda – új elektronikus dokumentum

2004 áprilisában egy nagyszabású vállalkozás eredményeként jelent meg a Gyomaendrődi Ki-Kicsoda. A Szülőföld Baráti Kör, a Honismereti Egyesület összefogásával, sok ember rengeteg társadalmi munkája segítette a szerkesztő bizottságot két éves munkája során.

„ A kiadvány együtt sorolja fel a gyomai és az endrődi embereket a nevek sorrendjében. Időhatár: a XX. század volt, ennél korábbról akkor közlünk adatokat, ha azok település-történeti szinten fontosak (Wodiáner család pl.)

Ki került be? Bárki, akinek az életpályája a kenyérkereseten túl egy kicsit arról is szól, hogy fontos neki a szülőhely. .. . Gyomaendrődi lexikon, tehát a helyhez kötődés volt a kiindulópont. ... Akkor is gyomaendrődi valaki, ha máshonnan jött, de az élete jelentős részét itt éli velünk, ebben a közösségben." (Dr. Szilágyi Ferencné: Gyomaendrődi Ki Kicsoda In: Városunk, 2004.4. sz., 72 p.)

A kereskedelmi forgalomban nem kapható kiadvány (a kiadás idején minden példány elfogyott) elektronikus dokumentumként megtalálható honlapunkon:
Adatbázis- Digitalizált dokumentumok- Helytörténeti kiadványok- menüpontban vagy közvetlenül innen.

A megnyitott dokumentum egy többrétegű pdf fájl, amely azt jelenti, hogy kulcsszóra kereshető.