Februári könyvajánló - 2024

A tél végéhez közeledve februári könyvajánlónkkal szeretnénk egy kis színt hozni a szürke, egyhangú hétköznapokba.

zsömle odavan
Krasznahorkai László könyvének főhőse egy 91 éves férfi, Kada Józsi bácsi, aki akár magyar király lehetne. Hiába tett meg sok mindent azért, hogy eltűnjön a világ szeme elől, egy meg nem nevezett magyarországi faluban mégis megtalálják követői. A nyugdíjas villanyszerelőről kiderül, hogy IV. Béla és Dzsingisz kán leszármazottjaként Árpád-házi I. József néven tarthatna igényt a magyar trónra. De ő nem akar belekeveredni a politikába, úgy döntött, saját szavajárásával, hogy „nem tesz többé a tűzre”, inkább már csak kutyájáról, Zsömléről gondoskodna, és csendesen élvezné még hátralevő életét. De mit szólnak ehhez lelkes tanítványai? Vajon Józsi bácsi valóban királyi sarj, akit egyre többen szívesen látnának az ország élén Orbán Viktor helyett, vagy egy csaló, aki megvezeti az őt csodáló nem túl okos embereket, esetleg csak egy megzavarodott öregember, aki még utoljára ki szeretné élvezni a figyelmet? A szatirikus hangnemű történeten keresztül kirajzolódik előttünk a mai vidéki Magyarország és az idősek társadalmi rétegének elmagányosodása is.

 

Ajánljuk még: Az érzelmekkel teli történetek kedvelőinek Colleen Hoover Velünk véget ér, Velünk kezdődikköteteit, az idő síkjait átszelő Az elveszett nevek füzet-ét vagy a Csavaros indák-at. A krimirajongók számára a Bűntény az internátusban (Lucinda Riley), Az utolsó ház az utcában vagy Jo Nesbo Éjszakai ház-a gondoskodik izgalmas percekről. Jó hír az Outlander sorozat kedvelőinek, polcra került a Szívem vérével írva(8/2).

 

A gyermekeknek szánt ajánlónkat itt olvashatják.

 

Szépirodalmi polcainkra érkeztek:

 

corvinok ilyen apróságok
 

Fordulatos sorozat a romantika kedvelőinek:

 

gyalázatos hercegérzéketlen gróf
megsebzett úrnő
 

Újabb kötetekkel bővültek már meglévő sorozataink:

 

elveszett rózsák halálos hollywood
képtelen kréta mindörökké balaton
átkozott szerencse
 

A történelmet is kedvelő olvasóink részére ajánlott regényeink:

 

zarándok katherine parr a hatodik feleség
 

A bűntények, nyomozók, FBI-ügynökök izgalmas világát kedvelőinek ajánljuk még:

 

gyilkosság a családban házvezetőnők
utolsó ördög éjjeli ügynök
látszólag normális negyedik férfi
 

Tini olvasóinkról sem feledkeztünk meg:

 

arcana rising the dark calling
deadpool szamuráj
 

Ajánlónk sorai korántsem teljesek, hiszen tudják, sorozatok folytatódnak, újak kezdődnek. Jöjjenek, keressék-kérjék új könyveinket! Új könyveink hozzáférhetőségéről online katalógus unkban is informálódhatnak.