Novemberi könyvajánló - 2023

két macska voltamKepes András új könyvében a hetvenes években egy apa a családjával egy vidéki tanyára költözik abban a hitben, hogy maga mögött hagyhatja a diktatúrát, ám új élet helyett a saját poklát teremti újra. Legidősebb fia, György, az apai nyomás és önkény elől menekülve a rendszerváltás idején visszatér Budapestre, ahol rendőrként a bűn és a tisztesség között ingadozva saját élete után is nyomoz egy olyan korban, amikor a politika és az önzés felülírja az emberséget, és az „okosság” a csalás szinonimája lesz. Az érzelmes és fanyar történet a lélektani krimik izgalmával vetekszik.

 

kunkovács szakKunkovács László életéről írt könyvet Nagy Károly Zsolt etnográfus. A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Balogh Rudolf-díjas fotográfus autodidakta néprajzosként is alkotott. A néprajzinak nevezett témákon túl riporterként is működött, fényképezett ipari beruházásokat, barlangkutatókat, bányászokat, de még a tenger alatti régészetet is. A szerző ezt a színes életművet és Kunkovács egyéni látásmódját mutatja be a kötetben, amely egy nagyobb tanulmányból és egy albumból áll, melyben eddig soha nem látott képek is helyet kaptak.

Megérkeztek a novemberi hűvös, esős napok, ezzel együtt a hosszú esték is. Ilyenkor jól esik bekuckózni a kanapéra egy meleg takaróval és egy jó könyvvel. Már csak azt kellene eldönteni, melyikhez lenne kedved? Egy könnyed romantikus történethez, megható családregényhez vagy érdekes életrajzhoz, izgalmas történelmi regényhez, esetleg egy hátborzongató krimihez? Íme a novemberi újdonságaink!

Legújabb könyveinket itt találják.

fnszépfnkiem2 fnkiem3 fnkiem4 fnkiem5 fnkiem6

A skandináv krimi és fantasy kedvelőinek figyelmét az alábbi újdonságokra hívjuk fel:

sk fantasy

A tiniknek szóló választékunk a következő kötetekkel bővült:

tini1

A gyerekeknek szánt ajánlókat itt találják.