Októberi könyvajánló - 2023

 Az ev legiutas kiseroje

Darvasi László novelláskötete, Az év légiutas-kísérője az Isten. Haza. Csal.  című művének egyfajta folytatása. A történetek helyszíne legtöbbször a magyar vidék, szereplői pedig elsősorban az öregek, kiszolgáltatottak. A látszat ellenére mindegyikükben ott van egy történet, Darvasi pedig ezeket láttatja meg olvasóival, miközben hősei felé megértéssel fordul.

 

A nyolcadik kontinens

Meg Lowman egy ritka szakterület, a lombkoronák világának kutatója. Az ő nevéhez fűződik a világ első lombkoronasétánya. Bemutatja saját útját a mérsékelt övi erdőktől az ausztráliai esőerdőkig. Megleshetjük a legtöbb erdőlakó hajlékát és az ott zajló életet. A szerző hatalmas szakmai tudással és élénk mesélőkedvvel mutatja be ezt a különleges világot.
A könyv elolvasása után az olvasó joggal tekint a fákra, a lombkoronák birodalmára a nyolcadik kontinensként.

Októberrel beköszönt a valódi ősz. A nappalok rövidebbek, az éjszakák pedig érezhetően hűvösebbek. Ilyenkor nincs is jobb kikapcsolódás, mint egy finom kávéval és egy jó könyvvel leülni a kanapéra. Legújabb szórakoztató olvasmányainkkal, romantikus és történelmi regényeinkkel vagy egy izgalmas új krimivel ez igazán könnyen fog menni!

fnkiem1fnkiem2fnkiem3

A legújabb könyvek itt találhatók.

A gyerekeknek szánt ajánlókat itt találják.