Szeptemberi könyvajánló - 2023

 

boldogság madzaghúzásra

Harmati Dániel bemutatkozó kötetében 10 különböző novella található. Akadnak köztük régebbiek - újabbak, rövidebbek - hosszabbak, pörgősek - elmélyülősek, földhözragadtak - természetfelettiek, valamint érzelmesek és társadalomkritikusak. Az egyetlen elem, ami összeköti őket, az a szórakoztatás szándéka. Kicsit kikapcsolódik az ember arra az időre, amíg ezeket a történeteket olvassa – és remélhetőleg magával is visz belőlük valamit a könyv becsukása után.
Ha csak az előbbi szempont teljesül, már az is sikerként könyvelhető el. Ha viszont az utóbbi is, az jelenti csak igazán az örömöt.

 

 

kner albertRobert Elton Brooker III és Erdész Ádám kötetéből a sokoldalú tehetséget, Kner Albertet ismerhetjük meg. A neves nyomdász-dinasztia sarja hosszú tépelődés után 1940-ben úgy döntött, hogy feleségével és két gyermekével kivándorol Amerikába. Alig beszélt angolul, de kiváló adottságai így is megmutatkoztak és igen hamar híressé tették: egyszerre volt festő, nyomdász, tervezőgrafikus és marketinges egy olyan korszakban, amikor a marketing mint fogalom még ismeretlen volt.
Mindemellett remek ember volt, minden munkatársa a rajongásig szerette. A kötetet gyönyörű színes képek illusztrálják.

Az őszi napok változékony időjárásához számos könyvújdonság közül választhatnak olvasóink – ki a hűvösebb időszakban olvasgathat egy tea és meleg takaró társaságába, ki pedig a délutáni napsütésben ülhet ki velük a napra egy kis D-vitaminkészlet feltöltésre. A könnyebb, szórakoztató olvasmányok között romantikus és történelmi regények, krimik és skandináv krimik is találhatók.

fnkiem1fnkiem2fnkiem3

Az Országos Könyvtári Napok keretében zajló Vakrandi játékunk is rejt új könyveket. Jöjjenek, kölcsönözzenek, meglátják, hogy jó lesz!

A legújabb könyvek itt találhatók.

A gyerekeknek szánt ajánlókat itt találják.