Augusztusi könyvajánló - 2023

F 1A forró, vagy talán hűvösebb napokon is jól jár, aki könyvtárunkban válogat a kölcsönzéshez legújabb könyveink közül. Mi az élet étterme teszi föl a talán meglepő kérdést Popper Péter. A rendhagyó életmód- és szakácskönyv egy szellemi kaland, amelyet a neves pszichológus indiai tartózkodásai ihlettek. A keleti életbölcseletet és -gyakorlatot saját személyiségén szűri át, és azt mutatja meg belőle, ami meggyőződése szerint egy mai nyugati ember számára is befogadható és hasznos.
Cserna-Szabó Antal Zerkó, Attila törpéje című könyvében a világ lángol, ömlik a vér, birodalmak születnek és lesznek az enyészeté. Az események krónikása Zerkó, a berber törpe, aki élete alkonyán meséli el kalandos történeteit.
A tészta lehet rövid vagy hosszú, cakkos szélű, csavart vagy egyenes, gazdagon töltött, mártással megbolondított. Készítése végtelenül változatos, szórakoztató és egyszerű, csupán liszt, víz és tojás kell hozzá, a végeredményt pedig mindenki imádja! Aliza Green Házitészta készítése című könyvében lépéséről lépésre, szemléletes fotókkal illusztrálva mutatja be a tésztakészítés fortélyait.

Elizabeth Kolbert Pulitzer-díjas újságíró Fehér ég alatt című könyvében alaposan szemügyre veszi az általunk teremtett világot. Kolbert szerint az emberi civilizáció nem más, mint tízezer éve tartó kísérlet a természeti erők uralására.

A legújabb könyveket itt találhatjátok.

Sorozatok folytatódnak, kezdődnek, ahogyan az lenni szokott. A könnyebb, szórakoztató olvasmányok között krimik, skandináv krimik, romantikus és történelmi regények is találhatók. A tini olvasók egy új, lovas sorozattal is megismerkedhetnek.

123 4 5 6

A gyerekeknek szánt ajánlókat itt találják.