Internetalapú munkaerő-közvetítő adatbázist működtet a könyvtár

 

mentori_h80

A Békés Megyei Tudásház és Könyvtár vezetésével, koordinálásával, internetes munkaerő-közvetítőszolgáltatás indul a megyében, hét települési könyvtár: Békés, Gyomaendrőd, Kondoros, Szabadkígyós, Szarvas, Doboz, és Magyarbánhegyesen bevonásával.

A Békés Megyei Önkormányzat elsődleges feladatának tartja a megyében élő emberek életminőségének javítását, amelynek legfontosabb feltétele a foglalkoztatási helyzet javítása. Ennek elérését segíti elő a Békés Megyei Munkaerőpiac Online projekt is, melynek fő célkitűzése a megyében bővüljön a foglalkoztatottság megyei helyzetének javítása, a gazdasági válság munkaerőpiacra gyakorolt negatív hatásának csökkentése, a munkanélküliség mérséklése.

Békés Megye Növekedésorientált Gazdaságfejlesztési Programjában határozták meg a projekt alapjait, amely egész Békés megyére kiterjed és mindenki számára elérhető lesz. Ez a kezdeményezés országos szinten is egyedülálló, sikeres megvalósítása eredményeként segítséget nyújt ahhoz, hogy a megye lakossága minél nagyobb számban Békés megyében találjon munkalehetőséget. Az új portálon felajánlott állások mellett képzési, illetve átképzési lehetőségeket is megtalálhatnak majd a felhasználók.

A projekt különlegessége, érdekessége, hogy a települési könyvtárakat is bevonja a működtetésbe. A stabil nyitva tartás, a jó megközelíthetőség, a könyvtárosok szakmai felkészítése és a megfelelő informatikai háttér biztosítása gyors és hatékony munkaerő-piaci adatbázis működtetést tesz majd lehetővé. Első körben Békésen, Gyomaendrődön, Kondoroson, Szabadkígyóson, Szarvason, Dobozon illetve Magyarbánhegyesen működnek majd regisztrációs pontok.