INTERNET FIESTA - 2023

internet fiesta smAz Informatikai és Könyvtári Szövetség az idei évben is az Internet Fiesta megszervezésére biztatta a hazai könyvtárakat. A március 23 - 30. között zajló országos akcióhoz, könyvtárunk is számos személyes és virtuális programmal és játékkal csatlakozott.

Ma már az internet elválaszthatatlan része életünknek. Valamennyi korosztály talál hasznos információkat, tanulást támogató, tudásfejlesztő tartalmakat, játékokat, ügyintézési lehetőségeket, a hétköznapi tevékenységet könnyítő szolgáltatásokat a világhálón.
Az idei Internet Fiesta célja a digitális kompetenciák erősítése, az internet felhasználási lehetőségeinek minél szélesebb körű bemutatása, a játékos tanulás módszereinek terjesztése, a mesterséges intelligencia felhasználási lehetőségeinek megismerése.

Eseménydús napok állnak mögöttünk. Ismét sok iskolás csoport és egyéni érdeklődő látogattak el hozzánk.
Megtekinthették hagyományos kiállításainkat – Juhos Sándorra Bőrönd - és fotókiállítással emlékeztünk, a Petőfi-emlékév apropóján válogatás készítettünk a könyvtár Petőfi dokumentumaiból, az intézményben működő Makettklub tagjainak alkotásai által pedig betekintést nyerhettünk a közösség alkotó tevékenységébe. Mindemellett kiállításra kerültek a Kner emlékév 2022 – 40 éve együtt Gyoma és Endrőd rajz- és fotópályázat díjazott alkotásai is.

Az Én és a természet című digitális kiállításaink Balog Lajos, Oláhné Schwalm Irén, Dr. Smiriné Farkas Katalin és Szabó József szemén keresztül láttatták környezetünk szépségeit és az állatvilágot.

Mindemellett – ahogyan azt már megszokhatták - honlapunkon totó- és kvízjátékkal készültünk gyerekek és felnőttek számára egyaránt.
Játékos programjaink - amelyek közül több is saját készítésű volt – idén is sikert arattak. A Gyomaendrődi Települési Értéktárat bemutató és népszerűsítő óriástársasjátékokkal, kirakókkal, memóriajátékokkal és játékos feladatlapokkal szerettük volna elérni, hogy pozitív, személyes élményt nyújtsunk használóinknak.

Ezek mellett több érdekes és szórakoztató rendezvénnyel is színesítettük a hetet:

  • helytörténeti sétát szerveztünk Kun Béla magángyűjteményének megtekintésére
  • Ciao, Bella! – közösségépítő nyomozós társasjáték keretében egy jóhangulatú estet tölthettek el nálunk a résztvevők
  • idén is feldíszítettük húsvétra Gyomaendrőd tereit
  • Szép Bence humorista és bűvész pedig 150 gyerek arcára csalt mosolyt interaktív gyermekprodukciójával.

Idén is jóleső fáradtsággal tekintünk vissza az Internet Fiesta programokra és őszintén örülünk, hogy most is ennyi mosolygós, elégedett arcot láthattunk.

Köszönjük, hogy elfogadták meghívásainkat! Szeretettel várunk mindenkit további programjainkra, rendezvényeinkre is!

Képek a Galériában