Év végére is jutott TOP pályázat megvalósítás

top 313 smA Határ Győző Városi Könyvtár a TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00313 azonosítószámú „A helyi Eszközbeszerzés, infrastrukturális fejlesztés a Nekem szülőhazám: helyi hagyományőrzés a Határ Győző Városi” című pályázata a Széchenyi 2020 program keretében 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A projekt keretében a közösségi kompetenciafejlesztést célzó programok megvalósításához nélkülözhetetlen eszközök beszerzését történik. A programok keretében a közös hobbit űző emberek, csoportokat alkothatnak, működhetnek, valamint közös kulturális érdeklődési körű emberek találkozhatnak egymással. A projekt célja továbbá a közösségfejlesztés és közösségi kompetenciafejlesztés a kultúra adatbázisán megszerzett ismeretek segítségével, megtapasztalásával.

A beszerzésre kerülő eszközök: számítógépek, laptop, fényképezőgép, tárgyfotó szett, fénymásoló-szkenner, beltéri, érintőképernyős kioszk a helyi értékek bemutatására, kezelői szoftverek. Olyan egyedi kialakítású szoftver beszerzése, amely alkalmas a könyvtár által feldolgozott helyi értékek, helytörténeti dokumentumok, valamint az Aranka Babamúzeum kereshető adatbázisban történő feldolgozására, közzétételére, valamint a könyvtári állomány kezelésére, összekapcsolására a helytörténeti adatbázissal.

Projekt összköltségvetése: 12 191 848 Ft.
A projekt befejezésének dátuma: 2021.03.31.
A projekt európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.