OKN – A jövőd a könyvtárban kezdődik- beszámoló a könyvtári napokról

okn logoSikeresen zajlott le az idei év Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozata, amit a sok érdeklődő látogatónk tett igazi élménnyé. Mint mindig, most is népszerűek voltak makett kiállításaink, melyet köszönünk: Balog Lajosnak, Kovács Tamásnak, Orovecz Ferencnek, Vasas Bálintnak. Az Erdő mező állatai és a Madár ABC digitális fotókiállítás képeit ezúttal nem csak az iskolás gyerekcsoportok csodálták, sok felnőtt érkezett kifejezetten a fotók megtekintésének kedvéért. Örülünk és köszönjük, hogy Vaszkó Zsolt képeit, megmutathattuk szűkebb kis hazájában, sokan célzottan, emiatt jöttek el a könyvtárba. Köszönjük Balog Lajosnak - kinek képei rendezvényeink állandó kísérőivé váltak- a fotókat és a makett kiállítás megszervezését.
Nagyon népszerű volt a fűszer és gyógynövényeket felismerő játék. Fiúk, lányok, gyerekek és felnőttek egyaránt jó kedvvel fogadták a kihívást és megmérettetést. Sok szavazat segített bennünket a díjnyertes „Legszebb könyv”kiválasztásában is. Köszönjük a kilincset egymásnak adó iskolai csoportoknak, az ajándékversek iránti érdeklődést, és az odaadó figyelmet, mellyel a „meglepetés könyvtárosok”: Paraizs Tamás rendőr alezredes őrsparancsnok és Toldi Balázs polgármester munkáját kísérték. Külön köszönet Tímár Albinnak, aki beugró könyvtárosként a délutánunk megmentője lett. Az online kitölthető Zöld totó és Könyvtártörténeti totó különösen a gyerekek körében volt sikeres. Köszönet érte valamennyi, a kitöltésre ösztönző pedagógusi ráhatásnak. Támogatóink voltak még:
Tímár Rita- a felajánlott összeget a gyerek Totó díjazására fordítottuk. Orovecz Ferenc –a felajánlás sorsoláson vett részt. Deliné Dobó Tünde – a sütit a vendégeink ették meg igen jó étvággyal.

Képek a gelériában