Mutassunk jó példát a környezettudatos életmódra!

Igazán azzal tehetünk sokat a környezetünkért, ha a példánkkal másokat is inspirálunk, és arra tanítunk, hogy környezettudatosabban éljenek és óvják a környezetüket az összes általuk elérhető eszközzel.

Egyre többen szeretnének valamit tenni azért, hogy az elkövetkező évtizedekben, gyermekeik, unokáik számára is élhető maradjon a Föld. Ehhez természetesen számos átfogó, kormányzati intézkedésre és a döntéshozók tudatos ökopolitikájára lenne szükség.


Ugyanakkor mi magunk, átlagemberként is tehetünk egy kis odafigyeléssel környezetünk megóvásáért, az ökológiai lábnyomunk csökkentésével.

Mit vállalhatunk az egyszerű hétköznapokban?
Néhány mindenki által teljesíthető hasznos ötlet!

tolto

Amikor a mobiltelefon, laptop vagy táblagép töltése befejeződött a töltőt ki kell húzni a konnektorból, mivel a csatlakozás áramot fogyaszt. Ez minden más elektronikai eszközre is igaz.

fogmosas

 

 

Ha szeretnénk csökkenteni az ökológiai lábnyomunkat, ne folyassuk a vizet feleslegesen és ügyeljünk a csöpögő csapokra! Fogmosás közben, fürdéskor mosogatáskor el kell zárni a vizet, amikor nincs égető szükség rá.

 

 

 

 

Felesleges technikai berendezések


Egy újabb szuper technikai berendezés bevásárlása előtt érdemes elgondolkozni, hogy valóban szükségünk van-e az adott tárgyra. Fogjuk-e használni napi szinten, vagy a szekrény mélyén fog ez is porosodni?

gaz

 

A főzés során is érdemes odafigyelni, hiszen rengeteg felesleges energia mehet kárba. Fontos például ügyelni arra, hogy ne égessük feleslegesen a gázt, a kelleténél ne használjunk nagyobb lángot.

 

 

mosogep

 

 

 

Három póló és két zokni miatt ne indítsuk el a mosást!

 

 

 

 

 

izzokSzintén teljesen egyszerű, mégis sokan nem figyelnek oda rá. Ha nem tartózkodunk a szobában, ne égjen feleslegesen a villany! Érdemes kihúzni a nem használt lámpák, állólámpák csatlakozóját a konnektorból. Hasznos lehet továbbá, ha lecseréljük a hagyományos villanykörtéket energiatakarékos izzókra.