Júliusi könyvajánló (2019)

Tovább

Júniusban járt könyvtárunkban Vámos Miklós, akinek legújabb, Az isten szerelmére című könyve már kölcsönözhető. Igazi irodalmi érdekességnek számítanak Szabó Magda eddig kiadatlan művei: Csigaház címen kisregénye, Üzenet odaátra címen pedig novellái jelentek meg. Krusovszky Dénes nevét eddig verseiről ismertük, most prózai munkái jelentek meg két kötetben. A Magyarország természeti kincsei és a Hungarikumok könyve hazánk értékeit mutatja be. A magyar korona története iránt érdeklődőknek két reprezentatív kötetet ajánlunk: A Magyar Szent Korona és a koronázási jelvények és A Szent Korona hazatér című könyveket. Az utóbbi kötet szerkesztőjének, Pállfy Gézának előadását nemrégiben könyvtárunkban is hallhatták.

Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

 

 

Újabb kötetek érkeztek az olvasóink körében népszerű szerzőktől. Kellemes nyári olvasmányok lesznek a régi történelmi korokba ágyazott regények. A 15. századi Olaszországban Firenze legszebb asszonya Botticelli iránt érez szerelmet. A bécsi művészvilágban játszódik Alma Mahler története, aki Klimt, majd Gustav Mahler iránt érzett vonzalmat. A villa című regény 1913-ban Augsburgban kezdődik, egy árvaházi lány és a Melzer család kapcsolatát mutatja be. Fábián Janka új könyve, a Virágszál Urbán Flóra történetét meséli el, akinek életében kétszer is előfordul a rangon aluli házasság. Az amerikai Carol és az indiai Kamal szerelmének és házasságának szívfacsaró történetét olvashatják az India elveszett lánya című regényben.

Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

A krimik, izgalmas olvasmányok kedvelői is találnak új könyveket. Az Aranykalitka című skandináv krimi mellett olvassák el a Narcotica, Post mortem című köteteket is. A lángoló kereszt címen jelent meg az Outlander 5. kötete

Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Romantika, nyár szerelem, kaland – könyvekben is, nemcsak tini olvasóinknak.

Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Tekintse meg mese és ifjúsági könyvajánlónkat is, és a gyermekek nevelését, harmonikus fejlődését segítő Tudatos Szülők legújabb könyveit.

Tovább
Tovább