Így főzünk mi programsorozatunk keretében 2019. március 26-án Tímár Albin volt könyvtárunk vendége. Az ismert mesterszakács már kora gyermekkorában kapcsolatba került a vendéglátással, hiszen „beleszületett”, családja is ezen a területen dolgozik. Az évek folyamán felszolgáló és szakács végzettséget szerzett, mestervizsgákat tett. Folyamatosan képezte magát, hazai és külföldi tapasztalatokat szerzett, majd 2008-tól számos nemzetközi versenyen, szakácsolimpián vett részt a magyar csapat tagjaként, csapatkapitányként. Amerikában belekóstolt a gyorséttermek pörgő világába, majd Ausztriában is dolgozott. Meghívást kapott Indonéziába, s legutóbb Kínába, ahol közelebbről megismerhette a kínai konyhát és népszerűsíthette a magyar gasztronómiát. Az est folyamán nemcsak kínai, hanem más gasztronómiával kapcsolatos élményeit, tapasztalatait is megosztotta közönségünkkel. Köszönetét fejezte ki családjának és kollégáinak a szakmai munkában és a versenyekre való készülésben nyújtott támogatásért. A családias hangulatú beszélgetés végén kedvenc ételei, mindennapjai is szóba kerültek, majd az egyik legismertebb kínai ételt, a szecsuáni borssal, chilivel és mogyoróval ízesített Kung Pow csirkét kóstolhatta meg a közönség.