Az Így főzünk mi programsorozat február 26-i előadása a húsok sütéséről szólt. A témához illeszkedve Dinyáné Bánfi Ibolya az Endrődi Füzetekből olvasott fel részleteket, majd Takács Bálint a hússütés rejtelmeibe vezette be az érdeklődőket. Elmondta, hogy minden a jó alapanyagtól függ – ezért ők saját és helyben előállított alapanyagokat használnak. A hús elkészítési módjánál figyelembe kell venni, hogy sertés, marha vagy baromfi kerül az asztalra, amit süthetünk serpenyőben, sütőben, szabadtéren, grillrácson, és az olaj, zsír mellett használhatunk alufóliát, sütőzacskót. El kell dönteni, hogy a hús íze domináljon, vagy a fűszerezés kapjon nagyobb hangsúlyt. Az est folyamán beszélt arról, hogy ő milyen technikákat és eszközöket alkalmaz a Birkacsárdában és az otthoni, családi hússütések alkalmával. Az oldott, közvetlen hangulatú program résztvevői feltett kérdéseikre válaszokat, a húsok sütéséhez sok hasznos tanácsot és finom kóstoló falatokat kaptak.