A- A A+
gyermekkönyvtár

Postacím:

5500 Gyomaendrőd,
Fő út 230.

Nyitvatartásunk:

Hétfő - Péntek: 11 - 17
Szombat: részletek itt!

Telefon / Fax:

+36-66/218-370 

Indul az Állatbarát Olvasó Könyvtár program, mi is csatlakoztunk!

allatbarat konyvtar program 2024 smKönyvtárunk eddig is elkötelezte magát a természetvédelem, a természeti értékek népszerűsítése mellett. Kialakítottuk felnőtt és ifjúsági zöldpolcainkat, ahol a természetvédelemmel kapcsolatos könyveket gyűjtjük. Honlapunk Zöldülünk oldalán hónapról hónapra jelentetjük meg a Zöldnapokat, amely a természet- és környezetvédelem szempontjából fontos eseményeket, világnapokat és témákat mutatja be olvasóinknak. A Jane Goodall Intézet Magyarország több programjához is kapcsolódtunk, ilyen a Passzold vissza tesó! kampány is. Szelektív hulladékgyűjtőpontunkat is ennek megfelelően alakítottuk ki. A műanyag, papír, vegyes hulladékok elhelyezését segítő dobozok mellett a használt mobiltelefonok, illetve a használt elemek elhelyezésére is lehetőség van. Az Internet Fiesta és az Országos Könyvtári Napok alkalmával rendszeresen tartunk Gyomaendrőd természeti szépségeit bemutató fotókiállítást, játékot, programot. Könyvtárunk természetvédelemmel kapcsolatos előadásai között volt már például a LIM-LOM mese és öko játszóház, a Bogárháton című interaktív előadás és mesés foglalkozás is. A madarak különleges világa című 2023-as zöldprogramunk keretében 12 foglalkozást tartottunk óvodás és kisiskolás gyerekek számára.

 

zold polc felnott     szelektiv gyujto     madarak kulonleges vilaga foglalkozas

 

Idén januártól indul az Állatbarát Olvasó Kihívás az Állatvédelmi Oktatás Alapítvány szervezésében. A kihívás célja, hogy a pedagógusokat és a szülőket ösztönözze arra, hogy 12 hónap alatt 12 állatokkal vagy állatvédelemmel kapcsolatos könyvet olvassanak el közösen a gyerekekkel.

Ehhez kapcsolódva jött létre az Állatbarát Könyvtár Program, aminek lényege, hogy az Állatbarát Olvasó Kihívásban résztvevők számára mindig ajánljuk, közzétesszük honlapunkon a kihívás aktuális könyvét. Emellett válogatást készítünk állatokról vagy állatvédelemről szóló könyvekből. Ajánlónk nyomtatva is megtalálható lesz a könyvtárban kihelyezett „Állatbarát Könyvtár” logó/plakát mellett.