A- A A+
gyermekkönyvtár

Postacím:

5500 Gyomaendrőd,
Fő út 230.

Nyitvatartásunk:

Hétfő - Péntek: 11 - 17
Szombat: részletek itt!

Telefon / Fax:

+36-66/218-370 

A hónap ajánlata - 2022. szeptember

honap ajanlata 1 szemet nelkul

honap ajanlata 2 mocsok

 honap ajanlata 3 micsoda pazarlas

honap ajanlata 4 kornyezetunk 3 ore

honap ajanlata 5 mi tortenik a szemettel

honap ajanlata 6 jon a kukasauto

honap ajanlata 7 nagyon zold

honap ajanlata 8 nagyon kek

honap ajanlata 9 amikor a kukak

honap ajanlata 10 bolygomento

 

 

 

 

A Bretin család egy nap rájön, ha ők is szeretnének bekerülni az újságba, mint a szomszédaik, bele kell vágniuk a hulladékmentes kihívásba! Míg a tízéves Austin valóságos életcélnak tűzi ki a bolygó megmentését, addig nővére, Madison a háta közepére sem kívánja az új szokásokat. Ám a kihívás sokkal nagyobb kaland lesz mindannyiuk számára, mint azt kezdetben gondolták.

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyre több a bolygónkat károsító szemét.


Mi történik azzal, amit a szemetesbe dobsz? Hová tűnnek, és milyen hatással vannak a körülötted lévő világra?


Gyűjts ötleteket, ha szívesen készítenél új dolgokat a kidobásra szánt anyagokból, és tudd meg, hogyan hasznosítják újra ezeket!


Mire vársz még? Legyél tudatosabb és tegyél Te is valamit a Földért!

 

 

 

 

 

Szinte minden tevékenységünkkel valamilyen hulladékot termelünk. De hová kerül és milyen hatással van a bolygónkra az ember által termelt sokféle hulladék - a szeméttől az ételmaradékon át a gyárak által kibocsátott gázokig és régi készülékekig? Hogyan mérsékelhetők az általuk okozott károk?

A kötet számos hasznos ötletet ad, mi mindent tehetünk azért, hogy a Föld élhetőbb hely legyen. Hidd el, a legegyszerűbb változtatásokkal is óriási eredményeket érhetünk el!

 

 

 

 

 

 A kidobott szemét, például a műanyag zacskók mennyiségének csökkentése. A még használható dolgok újra hasznosítása, az idősebb testvér pulóverét például örökölheti a fiatalabb. A papír-, fém-, műanyag és üveghulladék összegyűjtése és újrafeldolgozása. Három kulcsszó, mely megtanít minket arra, hogyan tudunk hozzájárulni ahhoz, hogy minél kisebb mértékű legyen a környezetszennyezés. Három tevékenység, mely segít megóvni bolygónkat.

 

 

 

 

 

 

 

Mi lesz a szeméttel miután eldobják? Nyisd ki ezt a könyvet és a fülek alatt megtalálod a megfelelő választ! Kövesd végig a szemét útját a hatalmas szétválogató gépeken és a mindenféle újrahasznosító eljáráson keresztül, és kiderül, miként lesz a szemétből mindenféle új és hasznos dolog!

 

 

 

 

 

 

 

 

A könyv a szemétszállítás rejtelmeivel ismerteti meg az apróságokat. Megtudhatják többek között, mi is az a szemét, kik szállítják el és hová, milyen szemétszállító járművek léteznek, hogyan működik a kukásautó, miért fontos a szelektív hulladékgyűjtés, és mit jelent a lomtalanítás.

 

 

 

 

 

 

"Ökológiai lábnyom, túlnépesedés, klímaváltozás, passzív ház – ilyen és ezekhez hasonló fogalmakkal rendszeresen találkozunk mi, felnőttek, mert a Föld megóvása égető ügyünkké vált az utóbbi időben.
Gévai Csilla Nagyon Zöld Könyve most a gyerekek számára is érthetővé, kézzelfoghatóvá teszi ezt a problémát. Komoly kérdésekről mesél okosan, érthetően és könnyedén, olyan képi és nyelvi leleménnyel, annyi humorral, hogy a legbonyolultabb kérdések is átláthatóvá, kezelhetővé válnak. Ez a könyv igazi hiánypótló mű: tanítva mesél a Földön működő kölcsönhatásokról, a világ működéséről, és mesélve tanítja meg mindazt, ami a gyere¬kek számára személyes üggyé teszi a környezetvédelmet.

 

 

 

 

 

A Nagyon Kék Könyv a környezettudatos gondolkodást fejlesztő sorozat második kötete. A könyv a víz témáját járja körbe: állapotát, múltját, jelenét és jövőjét. A szerző vallja, hogy egyetlen ember sem vonhatja ki magát az egyéni felelősség alól, ha a vizek állapotáról és jövőjéről van szó.

 

 

 

 

 

 

Az Amikor a kukák világgá mentek címet viselő antológiában ma élő szerzők örökítik meg azt, hogy ők miként gondolkodnak napjaink legégetőbb kérdéséről, a környezetvédelemről, a Föld sorsáról. A mese műfaja sok mindenre ad lehetőséget, de legfőképp arra, hogy cselekvésre buzdítson, példákkal és történetekkel inspiráljon bennünket.
A könyvben különféle nézőpontok és értelmezések olvashatók. Van, akit inkább az állatok iránti felelősségvállalás ihletett meg, van, aki szerint csodára is szükségünk van a változáshoz, és van, aki az apró, de szívből jövő tettekben lát megoldást.

 

 

 

 

 

Rád van most szükség! Ez a könyv segít abban, hogy igazi szuperhősként viszonyulj a világ bonyolult dolgaihoz, megértsd a természetromboló folyamatok okait és ez alapján változtass családoddal a mindennapok megszokott rutinjain. Ökoanyut, a könyv szerzőjét a gyerekei számos érdekes kérdéssel lepik meg, melyeken keresztül mesél a körforgásos gazdaság, az esélyegyenlőség, a fenntartható divat, az adományozás, a szelektív szemétgyűjtés, a húsevés, a biogazdálkodás, a biodiverzitás, a vízhasználat, a környezettudatos közlekedés, a tudatos vásárlás, a pazarlás elkerülése és még sok más fontos témáról. De a fenntarthatóság arról is szól, hogy mi, emberek hogyan bánunk egymással. Mert megoldások márpedig vannak. De rengeteg tudatosság és hatalmas összefogás kell hozzájuk. Hallasd a hangod, mert nem lehet, hogy a felnőttek a szőnyeg alá söpörjék ezeket a mindenki életét nagyban érintő problémákat!