A- A A+
gyermekkönyvtár

Postacím:

5500 Gyomaendrőd,
Fő út 230.

Nyitvatartásunk:

Hétfő - Péntek: 11 - 17
Szombat: részletek itt!

Telefon / Fax:

+36-66/218-370 

A hónap ajánlata - 2022 december

LEGO történet

 honap ajanlata 1 elemek

honap ajanlata 2 ole kirk christiansen

honap ajanlata 3 lego house 40501 the wooden duck 4

honap ajanlata 4 gotfred kirk christiansen

honap ajanlata 5 ontoforma

 honap ajanlata 6 2x3 epitokovek

honap ajanlata 7 kerekek

honap ajanlata 8 kjeld kirk kristiansen 2018

honap ajanlata 9 emberek esegyeb alakok

honap ajanlata 10 kulonos vilag

honap ajanlata 11 modern

honap ajanlata 12 technic

honap ajanlata 13 oroszlan

honap ajanlata 14 alkotas

 

A LEGO egy világszerte ismert és sikeres építőjáték. Különlegessége, hogy az alkatrészekből szinte bármit meg lehet építeni, és egyazon rendszer elemeit képzik: minden egyes sorozat, újonnan megjelenő készlet – mérettől, formától, színtől és funkciótól függetlenül – kompatibilis a már megjelent készletekkel és alkatrészekkel.

 

 

 


1932-ben Ole Kirk Christiansen asztalosmester megalapította vállalkozását Billund községben, Dániában. A cég fajátékokat gyártott és két évvel később vette fel a „LEGO” nevet. Neve a dán „Leg godt!” (magyarul: „Játssz jól!”) kifejezésből származik.

 

 

 

 

A cég az első időben csak minőségi alapanyagokból gondosan megmunkált fajátékokat gyártott.

 

 

 

 

1947-ben a cég műanyagból is kezdett játékokat gyártani. 1949 körül már több mint 200 fa és műanyag játékot állított elő. 1954-ben az alapító fia, Godtfred Kirk Christiansen lett a LEGO cég egyik vezetője.

 

 

 

 

 

Godtfred úr nem kész játékokat akart, hanem összeállítható rendszert, ami fejleszti a fantáziát. 1958-ban született meg az igazi LEGO. Ez a forma annyira sikeres lett, hogy a 64 éve gyártott elemekkel a most készülő kockák is összeilleszthetők.

 

 

 

 

A cég mottója: Fedezd fel, tapasztald meg, alkosd meg a legjobb lehet elég jó, mert a gyerekek a legjobbat érdemlik.

 

 

 

 

 

Fontos mérföldkövet jelentett 1961-ben a LEGO kerék megalkotása. Ehhez fröccsöntött műanyag felnire, az ehhez speciálisan kapcsolódó tengelyre és egy adott gumikeverékből készített, akár cserélhető gumiabroncsra volt szükség. Darabszámra a LEGO gyártja a legtöbb gumiabroncsot a világon.

 

 

 

 

Az első LEGO embereket 1974-ben alkották meg. A LEGO család tagjai túl nagyok voltak, egy-egy figura kisebb ház magasságú volt. Így 1978-ban, az akkorra már a cég életébe szorosan bekapcsolódó utód, Kjeld Kirk Kristiansen és tervező csapata újra gondolták, és a LEGO világhoz méretezték a figuráikat.

 

 

 

 

 

 

  

 

A LEGO játékok sikere töretlen. A cég bekerült a világ 10 legnagyobb játékgyártó cége közé, egyetlen Európai vállalatként.

 

 

 

 

 

 

 

A legkülönfélébb világokat, történeteket lehet megjeleníteni a készletek segítségével. A LEGO megunhatatlan, rendkívül kreatív játék.

 

 

 

 

 

A LEGO játék azért is nagyszerű, mert kiváló szórakozást jelenthet az egész családnak az összerakása. És arról sem lehet megfeledkezni, hogy a kész alkotások lebonthatók és teljesen új módon újra összerakhatók.

 

 

 

 

 

 

A LEGO® Technic készletek segítségével a gyermekek játékosan tanulhatnak, és felfedezhetik a mérnöki tudományokat. A működő sebességváltókat, kerekeket és tengelyeket a gyerekek saját maguk rakják össze. Mindegyik építmény bővíti a gyermek ismereteit az autók, a repülők, a motorkerékpárok és az építőipari járművek működésével kapcsolatban.

 

 

 

 

A LEGO művészeti alkotásokat is újra alkot. Több mint 850 ezer legókockából épült meg a Lánchíd műemlék oroszlánjainak 1:1 méretarányú mása, mely a Clark Ádám téren foglalta el őrhelyét.

 

 

 


A LEGO önálló alkotások létrehozását is lehetővé teszi.