A- A A+
gyermekkönyvtár

Postacím:

5550 Gyomaendrőd,
Fő út 230.

Nyitvatartásunk:

Hétfő - Péntek: 9 - 17
Szombat:         9 - 12

Telefon / Fax:

+36-66/218-370 

A hónap ajánlata - 2011 Szeptember

A szalmavirágok nak nevezzük összefoglaló néven azokat a virágokat, melyek levágásuk után is megőrzik szirmaik színét és formáját. Így a téli hónapokban is gyönyörködhetünk egy – egy szép kompozícióban, mely szobánk dísze lehet. Begyűjtésük ilyenkor ősszel aktuális.

 

De honnan is ered ez a szokás?

h01_viragA múlt század második felében nagyanyáink a Makart csokorért lelkesedtek. Hans Makart (1840-1884) korának legünnepeltebb festő, dizájner, tervező, 1879-től kezdve a bécsi művészeti akadémia tanára volt. Műterme valódi múzeuma volt a műkincseknek, mintája az ízléses berendezésnek. Élénk színeivel, regényes tárgyaival keltett feltűnést. Emlékét a közönség körében sokáig őrizte a Makart-csokor. Ez a száraz virágokból, növényekből összeállított csokor hosszú ideig nem hiányozhatott egy szalonból sem.

 

Megpróbálhatod te is! A piacon sokféle szárazvirág kapható, melyekből összeállíthatod saját kompozíciódat. Néhány ötlet.

h02_virag   h03_virag   h04_virag

h05_virag

 

Szintén itt az idő termésbábok készítésére is. Nem kell más csak néhány toboz, dióhéj, kukoricacsutka, makk vagy mákgubó, no és természetesen ügyes kezek, és sok türelem. Íme néhány vicces figura!

 

h06_termesbab  h07_termesbab

h08_termesbab  h09_termesbab