Januári könyvajánló - 2024

A könyv szerzőjével, Prof. Dr. Pálffy Géza történésszel már találkozhattak olvasóink, hiszen A magyar Szent Korona 11 hazatérése címmel tartott előadást könyvtárunkban 2019 márciusában. Legfőbb nemzeti kincsünk azonban nemcsak külföldön élt át megpróbáltatásokat, hanem a mindenkori Magyarország területén is. Háborúk alatti menekítésekről, országjárásokról és különleges őrzőhelyekről, a modern korban egyre gyakoribb rendkívüli és ünnepélyes közszemlékről, valamint ládafeltörésekről és -elásásokról szóló tanulmányokban mutatja be a szerző a Szent Korona 1301 és 2001 közötti legkiemelkedőbb hazai "kalandjait".

 

Kertész Róbert életregényében megismerkedhetünk Semmelweis Ignác gyermekkorával, iskolai tanulmányaival és karrierjével, miközben szembesülünk a kezdetben ránehezedő szülői elvárásokkal, a kortársak róla alkotott véleményével és valódi természetével. Az alapos kutatómunkán és az író saját medikusi élményein alapuló könyv bemutatja a korabeli orvostudományt, Semmelweis felfedezésének forradalmi jelentőségét, és az elhallgattatására törő óriási erőket. A könyv filmadaptációja Semmelweis címmel megtekinthető a mozikban..

 

Új év, új könyvek. A január gyakran a fogadalmakról, az újrakezdésről, új szokások kialakításáról szól. Új szokásnak remek az olvasás, fogadalomnak a még több könyv elolvasása. Ehhez ajánlunk inspiráló, szórakoztató, izgalmas műveket.

Legújabb könyveinket itt találják.