Márciusi könyvajánló (2019)

Tovább

Olvasóinkat márciusban és a következő hónapokban sokféle programra hívjuk a Határ Győző könyvtárba. Vendégünk lesz Lackfi János, Kepes András, Grecsó Krisztián. Az Ő munkáikra hívjuk fel figyelmüket mostani ajánlónkban. Grecsó Krisztián történetei legszemélyesebb emlékeinket idézhetik fel: a nagymamákkal töltött nyarakat, a szabálytalan karácsonyestéket, az önálló élet első bizonytalan lépéseit. Kepes András szereplői az erkölcsi és szellemi kapaszkodóit vesztett világban keresik a helyüket. Lackfi János regénye kamaszokról szól, elfogadásról, toleranciáról.

Tovább
Tovább

Februárban Bíró Balogh Tamás irodalomtörténész, városunk szülötte tartott előadást két érdekes munkájáról. Könyvvel üzenek néked című kötetében Radnóti Miklós dedikációkat gyűjtött össze és vizsgálta meg azok életrajzi vonatkozásait. A másik könyv Kosztolányi Ádám Keserű nevetés című munkája. A nehezen hozzáférhető kéziratokat és külföldi lapokban megjelent cikkeket Bíró Balogh Tamás rendezte sajtó alá. A sajátos irodalomtörténeti nézőpont igazi kuriózummá teszi a kötetet.
Bővebben 

Ismeretterjesztő könyveink foglalkoznak agykontrollal, energiavámpírokkal, örökölt sorssal. Bepillantást kaphatunk A magyar viselettörténet fejlődésébe. Könyveink segítségével készíthetünk házi tejtermékeket. Megismerkedhetünk a pálinkafőzés teendőivel. Az utazni vágyók Montenegrói útikönyvet találnak kínálatunkban.

Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Újabb könyvek kerültek a Tudatos Szülők polcára. Az érzelmek feltárásában és kezelésében nyújtanak segítséget a történetek és relaxációs gyakorlatok, amelyek óvodás korúaknak szólnak.
Dühös vagyok, Félek, Féltékeny vagyok, Szomorú vagyok 

Különböző történelmi korokat idéznek a szórakoztató, romantikus és drámai történetek:

Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Izgalmas nyomozások, rejtélyek és végső leszámolások borzolják a kedélyeket a következő könyvekben:

Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

A fantázia birodalmában véres csaták folynak. Angyalok zuhannak le az égből, a vámpírokat ismeretlen betegség támadja meg. Az időutazó Claire és férje Jamie Fraser a Korona észak-karolinai gyarmatán próbál helytállni a mostoha körülmények között.

Tovább
Tovább
Tovább

Tini olvasóink olvashatnak királyi családról. Színházi kulisszatitkokba kaphatnak bepillantást. Találkozhatnak tévésorozat eredeti történetével és egy megható lovas film könyv változatával.

Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Nézze meg gyermekeknek szóló ajánlatainkat! Itt találja őket.