Októberi könyvajánló 2018

Lucrezia Borgia korának egyik leghírhedtebb alakja volt, élete számos írót, rendezőt megihletett. Maria Bellonci regényét a leghitelesebb forrásnak tekintik, mert a szerző a róla megjelent könyvek mellett Lucrezia Borgia kortársainak krónikáit, levelezését, naplójegyzeteit és a korabeli levéltári dokumentumokat is tanulmányozta. Lucrezia életének feldolgozása nem egyszerű életrajz, hanem történelem, politika, kultúra és korrajz.
McCarthy Suttree című regényének jó családból származó főhőse a társadalom perifériájára került emberek között él, ám humora és büszkesége képes kiemelni őt ebből a testi-lelki mélynyomorból. 

 

 

Népszerű és kedvelt szerzők új könyvei érkeztek könyvtárunkba. Folytatódik a Ravenel család története, három új kötet érkezett Lysa Kleypastól. Csak egy tánc címen jelent meg Fejős Éva legújabb kötete, melyben az ünnepelt balerina válása után egy népszerű tévéssel képzeli el további életét, ám az eljegyzés után a vőlegény eltűnik. Kimberley Freeman Örökzöld zuhatag, Katie Fforde Vidéki menedék, Jayne Ann Krentz Titkos nővérek című könyveit már a polcokon találják. A romantikus történetek kedvelőinek ajánljuk A szerelem szépsége, az Álmaink otthona és a Csak a csillagok című köteteket.

Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább

Aki izgalomra vágyik, olvassa el a Hóhér, a Panda és a Halálos visszhangok című könyveket. Agatha Raisin ismét nyomoz, újabb rejtélyes gyilkosság felderítését ismerhetik meg az Agatha Raisin és a boszorkányszombat című könyvből. A fantasy világába vezet A Hold sötét oldalán című kötet, a félig állat-félig ember Vérvadász izgalmas története elevenedik meg a könyv lapjain.
Tini olvasóink figyelmébe ajánljuk Tomor Anita Nyolc éjszaka és Helló újra, kedves exem! című kötetei mellett a Minecraft – Ütközés című könyvet. 

Tovább
Tovább
Tovább

Szülők és pedagógusok számára adnak segítséget és hasznos ismereteket a gyermekek nevelésével kapcsolatos könyvek, a Tudatos Szülők könyvtára gyűjteményünkben találják őket. Legújabb ifjúsági és gyermekkönyveinket itt tekinthetik meg.

Tovább
Tovább
Tovább
Tovább