Új könyveink: Szeptember 2018

Városunk szülötte Bíró Balogh Tamás válogatta és szerkesztette Radnóti Miklós levelezését kötetbe. Előttünk bontakozik ki a másfél évtizedes művészi pálya: az egyre szűkebb irodalmi térben mozgó magyar költőé. Tanúi lehetünk bírósági ügyének, bepillantást nyerünk egyetemi tanulmányaiba, beszámolókat kapunk a nyaralásokról, tudósításokat a munkaszolgálatokról.   

Edith Eva Eger a gondolat szabadságát kínálja A döntés című könyvében: Nem választhatunk fájdalom nélküli életet. De választhatjuk azt, hogy szabadok leszünk.

Rakovszky Zsuzsa prózai munkák után ismét lírát alkotott. A Történések epikus költészete jelenünket pásztázza végig. Monológok, balladák, lírai elbeszélések és egy sűrű verses regény az Állapotváltozások álmainkról és félelmeinkről, lehetőségeinkről és korlátainkról.   

Tolvaly Ferenc történelmi dokumentumokon alapuló, lenyűgöző regénye a titok nyomába ered: mivel magyarázható a Zsolnayak sikere, hogyan tudtak világszínvonalú értéket létrehozni úgy, hogy a szükséges feltételek közel sem voltak adottak? A titok megfejtése a családtagok személyiségében rejlik, e személyiségeket pedig a könyvben a gyáralapító lánya, Mattyasovszky-Zsolnay Teréz személyes hangú, részben fiktív naplóin keresztül ismerhetjük meg.   

A lélektan területén jeleskedő Csernus Imre és Kádár Annamária munkája található új könyveink között.

Tovább
Tovább

Letűnt korokat idéző romantikus regényeket ajánlunk olvasóinknak:

Tovább
Tovább
Tovább

A nyugati kultúrától eltérő világgal ismerkedhetnek meg ezekben a könyvekben látogatóink:

Tovább
Tovább
Tovább

A krimik, bűnügyi történetek, lélektani thrillerek kedvelői ebben az ajánlatban bőséges kínálatból válogathatnak.

tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
tovább

Tini olvasóink válogathatnak a folytatódó sorozatokból és olvashatnak teljesen új, egyedi történeteket.

tovább
Tovább
Tovább
Tovább
Tovább
tovább

Nézzék meg a gyermekeknek szóló ajánlatunkat is!