Gyomaendrődi Értéktár

ertektar logoA Határ Győző Városi Könyvtár felvállalva a helyi értékek védelmét és népszerűsítését, honlapján létrehozta az Értéktár menüpontot, ahol az eddig bekerült értékek valamint az értéktárral kapcsolatos információk találhatók meg.

A Gyomaendrődikumok bemutatása mellett olvashatók az előterjesztések és képek láthatók.

Az un. „Hungarikum”törvény előírásainak megfelelve, Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete is létrehozta a települési értéktárat és települési értéktár albizottságot. Az albizottság feladatai közé tartozik a településen fellelhető nemzeti értékek azonosításának szervezése, ezek adatait tartalmazó gyűjtemény létrehozása, valamint az értékek megyei értéktárba történő megküldése.

Az alulról építkező rendszer számít a civilszereplők aktív közreműködésére, akik javaslattal élhetnek az értéktárba való bekerülésre. „Gyomaendrődikummá” az a helyi érték válhat, amelyről a felterjesztő felterjesztést készít és benyújtja Gyomaendrőd Város polgármesterének. A polgármester feladata, hogy átadja az albizottság elnökének. Az albizottság elnöke a tagok bevonásával dönt az érték felvételéről, vagy elutasításáról. Az albizottság dönt arról is, hogy a helyi értéket magasabb szintű elismerésre felterjeszti-e.

Az értéktár albizottság elnöke: Lehoczkiné Timár Irén alpolgármester. Tagjai: Dr. Szonda István, Dr. Kovács Béla, Dinyáné Bánfi Ibolya, Gera Krisztián

Felhívás
Sablon javaslattételhez