Endrődi Füzetek

digdok helytorteneti kiadvanyok endrodi fuzetek 10Tanulmányok Gyoma és Endrőd történetéből címmel jelent meg az Endrődi Füzetek 10., befejező kötete. A könyv anyaga 2001-ben jelent meg először, középiskolás diákok Gyoma és Endrőd 18-20. századi történetéből írt pályamunkáiból állították össze. A kis példányszámban készült Mozaikok Gyoma és Endrőd történetéből című kiadvány hamar elfogyott, az új kiadás szép gesztus és egyben üzenet is: a múlt értékeinek kutatása, ápolása és továbbadása a fiatalabb generáció feladata és felelőssége is.


A sorozat a Honismereti Egyesület, illetve a Gyomaendrődi Honismereti Alapítvány kiadásában jelent meg, valamennyi kötet a Gyomai Kner Nyomdában készült.
Az Endrőd régmúltját bemutató sorozat darabjai igen népszerűek és keresettek olvasóink körében, értékesek az itt élők, és az elszármazottak számára is, hisz a szülőföld múltjának ismerete nélkül gyökértelen az ember.


A legújabb és néhány korábbi kötet könyvtárunkban is megvásárolható.


A kötetek megjelenésével kapcsolatos híradásokat, ismertetőket, cikkeket összegyűjtöttük, itt olvashatják


A legutolsó kötet megjelenése alkalmából tesszük közzé a kiadók jóváhagyását élvezve, a sorozat legelső köteteit, Digitális adatbázisunkban


Az endrődi gyerekek élete a századfordulótól itt olvashatja
Az endrődi asszonyok élete a századfordulótól itt olvashatja
Az endrődi parasztemberek élete a századfordulótól itt olvashatja