A Körösök ölelésében fekvő városunkat a vizek városának is nevezhetjük – most a halgasztronómiához kapcsolódó két újabb értékkel bővült a helyi értékek tára.
Városunkban 1998. augusztus 21-én rendezték meg először a Gyomaendrődi Nemzetközi Halfőző versenyt. Változó helyszíneken, több szervező munkájának köszönhetően azóta is minden esztendőben megrendezésre került. Az évek során a verseny változott, kulturális programokkal egészült ki. A gasztronómiai, turisztikai vonzerőt is jelentő rendezvény fontos szerepet tölt be Gyomaendrőd kulturális életében.
A halfogyasztás és a halételek készítése terén helyi specialitás a Tímár János receptje szerint főzött körösi halászlé. Az ismert és köztiszteletben álló vendéglátó-ipari szakember saját ízesítésű halászleve évtizedek óta népszerű a város lakói és vendégei körében. Emlékét őrzi a Körösi halászlé Tímár János receptje alapján elnevezésű helyi érték is.
Az új értékekről részletesebben itt olvashat.