Gyomaendrődön az ARANYBUSZ-200

Kategória
Kiállítások
Dátum:
2018-04-24 08:00

A Petőfi Irodalmi Múzeum Arany János születésének 200. évfordulója tiszteletére készítet vándorkiállítása egy buszban berendezve, egy éven keresztül járja az országot. A kiállítás Arany János életművét, életét, költészetének máig ható eleven erejét versek, képek, relikviamásolatok, hang- és filmfelvételek segítségével mutatja be. A látogatókat aktivizáló, fából készült, egyedi installációs elemek nem csupán különleges látványvilágot teremtenek, de segítik a szövegértelmezés, a befogadás folyamatát is. A beépített digitális eszközök lehetőséget nyújtanak Arany költészetének és pályájának mélyebb megismerésére, verseinek élvezetére, vagy éppen a szórakoztató játékra. Megismerhető lesz például Arany kapcsolatrendszere, életének és kultuszának helyszínei; kipróbálható a Toldi erőjáték, lehet hallgatni verseket, és rappelt Arany-szövegeket is.

A busz melletti pihenőben a látogatóknak alkalma lesz Arany-köteteket lapozgatni, kvízeket kitölteni, szójátékokat játszani, és kipróbálhatják erejüket egy petrencés rúddal vagy egy malomkővel is.

Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy csoportok csak előzetes, időpont egyeztetés alapján látogathatják a buszt. Kérjük, egyeztessenek időpontot a könyvtárban

!arany busz plakat

 
 

Dátumok:

  • 2018-04-24 08:00

Üzemelteti iCagenda