INTERNET FIESTA - 2022

internet fiesta smAz elmúlt két év kizárólag a virtuális térben szerveződő programjai után felüdülés volt, hogy idén személyesen is találkozhattunk az Internet Fiesta programokon résztvevőkkel. A március 17 - 24. között zajlott országos akcióhoz, könyvtárunk is számos programmal és játékkal csatlakozott.

Az IF rendezvények célja - a digitális írástudás terjesztése és az internet felhasználási lehetőségeinek minél szélesebb körű bemutatásán túl – a mesterséges intelligencia, a robotika, az okos megoldások megismertetése, népszerűsítése volt.

Eseménydús napok állnak mögöttünk. Kicsik, nagyok és még nagyobbak látogattak el hozzánk, és rendhagyó órák keretében, játékos formában ismerkedtek meg, játszottak, játszva tanultak a Kner családról, Kner Nyomdáról és Gyomaendrőd értékeiről.

Hagyományos kiállításaink – melyek számos kincset rejtettek - is sok érdeklődőt vonzottak. Látogatóink megtekinthették könyvtárunk Kner dokumentumokból összeállított kiállítását, a 80 éves Kunkovács László könyveit, képkiállításunk által betekintést nyerhettek a nyomda egykori hétköznapjaiba. Bőröndkiállításunk esetében nem alkalmaztuk az örökérvényű „mindent a szemnek, semmit a kéznek” szólást, ugyanis a bőrönben kiállított pecséteket bátran kipróbálhatták az érdeklődők.

Digitális kiállításaink fókuszában a 80 éves Kunkovács László, a Kner család (Kner Piroska hagyatéka, Kner dokumentumok és Kner képeslapok), a Települési Értéktár, valamint Balog Lajos madárfotói álltak.

Mindemellett – ahogyan azt már megszokhatták - honlapunkon totó- és kvízjátékkal készültünk gyerekek és felnőttek számára egyaránt. 

Játékos programjaink, amelyek közül több is saját készítésű volt, ugyan csak sikert arattak. A Kner családot, a nyomdát, a Települési Értéktárat bemutató és népszerűsítő kirakók, memóriajátékok és óriástársasjátékkal azt szerettük volna elérni, hogy pozitív, személyes élményt nyújtsunk használóinknak. Ezek mellett több érdekes és szórakoztató rendezvénnyel is színesítettük a hetet:

  • Gajdács-Leszkó Gerorgina és Gajdács Krisztián interaktív, rendhagyó robotika órái rendkívül népszerűek voltak a résztvevő osztályok számára. A Robokaland különlegessége, hogy használt, elromlott háztartási, elektronikai, számítástechnikai berendezésekből építenek új eszközöket.
  • Muzsikus Gábi és barátai Weöres Sándor megzenésített verseivel varázsolták el a közönséget. Vidám, interaktív gyermekműsoruk közben azt is bemutatták, hogy hogyan lehet zenélni különböző használati tárgyakkal.
  • Különösen vártuk és különösen szerettük a Válótársas című könnyed estet, melynek főszereplői – Pokorny Lia, Schmied Zoltán színészek, valamint Gönczi Dorka és Varga Zsolt mediátorok voltak. A sok nevetést olykor komoly helyzetek, szituációk váltották, de biztosak vagyunk benne, hogy mindenki jól szórakozott, aki ezen az estén ezt a programot választotta.
  • a programsorozatot a Kacagó Bábszínház előadása zárta, melynek aktív nézői és hallgatói voltak a gyerekek, akik ismert gyermekdalokkal hangolódtak a Piroska és a motoros farkas című interaktív, vidám mesefeldolgozás megtekintésére

Jóleső fáradtsággal tekintünk vissza az idei Internet Fiesta programokra és őszintén örülünk, hogy az előző két év után újra személyesen találkozhattunk és ennyi mosolygós, elégedett arcot láthattunk.

Köszönjük, hogy elfogadták meghívásainkat! Szeretettel várunk mindenkit további programjainkra, rendezvényeinkre is!

Képek a Galériában