Kezdőlap

Agrár- és élelmiszergazdaság


Magyar Autosex Tyúkgalamb

magyar autosex tyukgalamb 1

Gyomaendrődön 2005-ben alakult egy közössé, a Forgács József nevéhez fűződő Magyar Autosex Tyúkgalamb tenyésztésére. Ezek a fajták repülni nem képesek, de húsgalambként és kiállításra egyaránt tenyészthetőek. Az autosex jelleg arra utal, hogy amikor a fiókák kibújnak a tojásból, már jól megkülönböztethetőek a hím és tojó egyedek.

Bővebben

 

Endrődi káposztás lepény

endrodi kaposztas lepeny 7Endrőd gazdag gasztronómiai hagyományának egyik fontos étele az endrődi káposztás lepény. Endrődön ez a kelt tészta volt a legnépszerűbb. Főleg tartalmas egytál ételek (tartalmas levesek) után fogyasztották, illetve megjelent az ünnepi étrendben is.

Bővebben

 

Dr. Tóth Elek szilvatermesztő és nemesítő kutató tevékenysége

dr toth elek szilvatermeszto es nemesito kutato tevekenysege 1Dr. Tóth Elek több évtizedes szakmai munkájával, kutatási tevékenységével hozzájárult a szilvatermesztés fejlődéséhez, annak mennyiségi és minőségi vonatkozásában egyaránt. A nevéhez fűződő szilvafajták ma is közkedveltek.

Bővebben

 

 

 

 

 

Körösi halászlé Tímár János receptje alapján

korosi halaszle 3A Tímár János receptje szerint készült körösi halászlé Gyomaendrőd egyik emblematikus étele. A népszerű és kedvelt étel, mint helyi gasztronómiai érték jelentős turisztikai vonzerőt képvisel.

Bővebben