Kezdőlap

Új könyveink az ősz kezdetére

A szépirodalmi művek, amelyeket ajánlunk valamilyen módon a kiútkeresésről szólnak. Légrádi Gergely szereplői kiüresedett életükkel szembesülnek. Mindenki keres valamit: kapaszkodókat, a meg nem élt élet emlékeit. Más azt, hogy hol és mikor romlott el minden. Huxley Visszatérés a szép új jövőhöz című műve a jövőben keresi a megoldásokat. Víziói a jövőről egyre jobban beigazolódnak, ez inkább aggodalomra, mint bizakodásra ad okot. Kortárs lengyel színpadi művek olvashatók a Mennyek és pokol című kötetben A művek többségének középpontjában az ember, a gyermek kiszolgáltatottsága és magánya áll, illetve e magány egyéni és közösségi feldolgozhatóságának lehetősége. 
 Szeptember 7-én Bauer Barbara Most élsz című könyvét mutatja be könyvtárunkban. A könyv megtalálható kínálatunkban.

Ismereterjesztő könyveink változatos témában kínálnak új tudásokat: Kalkuttai Szent Teréz anya életéről és gondolatairól, náci műkincsrablókról, Rommel életéről, Nincs rossz gyerek címen gyerek nevelésről, kertészkedésről, vad tájakról, Trianonról. A tudatos szűlők kalauzolhatják gyermekeiket az érzelmek erdejében.

Tovább a könyvhöz
Tovább a könyvhöz
Tovább a könyvhöz
Tovább a könyvhöz

Szórakoztató könyvekből bőséges a választék. Olvashatnak modern történeteket, történelmi korokat idéző köteteket, detektívregényeket, fantasyt.

Ifjúsági könyveinkről itt olvashatnak bővebben!