Katalógus

 

Határ Győző Városi Könyvtár katalógusa
 


Kis Bálint Általános Iskola


Kner Múzeum és Könyv Alapítvány
Rózsahegyi Kálmán Általános Iskola

 


A katalógusok használata

A Határ Győző Városi Könyvtár állománya a SZIRÉN intergrált könyvtári rendszerben 100%-osan feldolgozott.

 

Határ Győző Városi Könyvtár Katalógusa könyvtárunk, a többi katalógus értelem szerűen: az adott könyvtár állományát teszi elérhetővé.

A találatok katalóguscédula formátumban jelennek meg, piros színnel kiemelve a keresőszó. A tételeknél látható, hogy az adott könyv lelőhelye hol található a könyvtárban. A helytörténet és a 45szép, 45szak lelőhelyek nem kölcsönözhetőek, a fnkézi, helytszak, helytszép lelőhelyek korlátozottan kölcsönözhetők, a többi lelőhely kölcsönözhető.

Kattintson arra a katalógusra, amelyben keresni szeretne.

Keresési lehetőségek:

 1. Egy szerzőnek mely művei vannak meg az állományban?
  Elsődleges szerzőhöz írja be a keresett nevet, . Pl. Határ Győző,  kattintson a keresés indítása gombra/vagy enter. A találatokban piros színnel jelenik meg a szerző neve, és azokat a műveket kapja katalógus cédula formátumban, amelyeket Határ Győző írt.
  - Minden szerzőhöz írja be a Határ Győző nevet, kattintson a keresés indítása gombra/vagy enter. Azokat a műveket is megkapja találatként, amelyeket az előző esetben, és azokat is, amelyekben Határ Győző, mint közreműködő szerepel: pl. válogatás művekben, ilyen pl. a Szép Szó.
 2. Egy adott című könyv megtalálható-e a könyvtárban?
  - Főcímhez írja be pl. Egri csillagok kattintson a keresés indítása gombra/vagy enter. A találatoknál piros színnel jelenik meg a cím, és nem csak a könyveket, hanem az egyéb dokumentumokat, ebben az esetben a DVD felvételt és a videofelvételt is találatként fogja megjeleníteni.
  - Minden címhez írja be pl. idő, kattintson a keresés indítása gombra/vagy enter. A találatoknál piros színnel jelenik meg az idő, és ilyen találatokat kaphat: Időzítés, Az idő vándorai,  időrendi,  Időjárás.
  Minél több adatot ad meg, annál lassabb a keresés, és nagyobb az esély a hiba lehetőségre.
 3. Keresés a Gyomaendrődi Közös katalógusban. Ebben a katalógusban is kereshet a leírtak alapján. Pl. a Fő címhez írja be: Magyar Nagylexikon, kattintson a keresés indítása gombra/vagy enter. A találatoknál, a lelőhelynél fogja látni, mely intézményekben található meg a keresett dokumentum.
 4. Kölcsönzési információk
  A katalógusban tájékozódhat kölcsönzési adatairól is. A kölcsönzési információknál adja meg a nevét, az olvasójegyen található törzsszámot, majd kattintson a keresés indítása gombra/vagy enter. ·Láthatja, milyen dokumentumok vannak kölcsönzésben, és milyen határidővel. Az adatbázis frissítés miatt a napi kölcsönzési adatok egy nappal később jelennek meg.

Amennyiben a problémája van, forduljon bizalommal a könyvtárosokhoz, küldjön e-mailt.